Repensando o enoturismo en Galicia
Data de defensa | 12/09/2023 |
Titulación | Grao en Turismo |
Centro | Facultade de Ciencias Empresariais e Turismo |
Dirección |
Titoría: Andrés Mazaira Castro |
Tribunal |
Titoría: Andrés Mazaira Castro |
Resumo | Etcétera é unha palabra que significa literalmente ?o resto das cousas?, e utilízase para designar todo o que non é tan importante, por iso, neste proxecto ese nome foi o escollido para ser o protagonista de un produto no que importa máis o resto, o que non se ve ou non se pensa nun primeiro momento. Todo o proxecto que se propón está construído arredor disto. Este traballo tamén pretende presentar un modelo de negocio enoturístico totalmente financiado vía crowdfunding, o que o converte nun proxecto de un carácter altamente dixital. Para aportar o contexto no que se desenvolverá a actividade, o marco teórico analiza a situación do mercado do viño a diferentes niveis territoriais así coma o perfil do enoturista baseado en informes realizados pola Asociación Española de Rutas do Viño (ACEVIN). Por outra banda, o traballo empírico utiliza ferramentas de análise do entorno da empresa como a análise Porter, análise DAFO ou o modelo CANVAS, os tipos de innovación segundo Doblin e un Customer Journey Map, mediante as cales se presenta o modelo de negocio e as características do produto principal, un viño 100% ecolóxico con D.O.P. Ribeira Sacra, en torno ao cal se sustenta tamén a experiencia turística no viñedo Viño, dixitalización, crowdfunding, enoturismo, Ribeira Sacra, labor social |