Secretaría Uvigo - Estandarización da dieta en pacientes con disfaxia.

Estandarización da dieta en pacientes con disfaxia.

Data de defensa13/09/2023
TitulaciónGrao en Enfermaría
CentroEscola Universitaria de Enfermaría da Deputación Provincial de Pontevedra
Dirección Titoría: Antonio Pascual Hermida
Tribunal Titoría: Antonio Pascual Hermida
ResumoO proceso de deglución divídese en 4 etapas: fase oral preparatoria, fase oral de transporte, fase farínxea e fase esofáxica. Cando este proceso sufre alteracións, aparece a disfaxia, a cal pódese presentar como unha lixeira dificultade ou incluso a completa imposibilidade para deglutir. É unha de las enfermidades con máis infradiagnóstico entre a población xeriátrica; en cuxo tratamento o papel do profesional de enfermería cobra gran importancia dentro dun equipo multidisciplinar. O núcleo desta investigación está na explicación de IDDSI e o seu modelo; así como recalcar por qué é necesaria a estandarización internacional da terminoloxía das texturas para poder ofrecer uns mellores coidados aos pacientes que sofren dita patoloxía.

Palabras chave: bolo, deglución, disfagia, IDDSI, marco.
Volver