Secretaría Uvigo - Mellora do control de calidade do etiquetado dunha queixería mediante un sistema de visión artificial

Mellora do control de calidade do etiquetado dunha queixería mediante un sistema de visión artificial

Data de defensa12/09/2023
TitulaciónGrao en Enxeñaría en Química Industrial
CentroEscola de Enxeñaría Industrial
Dirección Titoría: Beatriz Prudencia Orge Álvarez
Tribunal Presidencia: José Benito Bouza Rodríguez
Secretaría: Pedro González Santamaría
Vogalía: Marcos Villar García
ResumoActualmente encontrámonos inmersos no desenrolo da coñecida como industria 4.0, caracterizada pola intensificación da automatización dos procesos produtivos en tódolos sectores. Dentro do alimentario, en concreto na industria láctea, aparecen alternativas para o control de calidade do etiquetado nos finais de línea de envasado. Como é o uso dos sistemas de visión artificial para a redución das unidades defectuosas expedidas, evitando así os riscos supostos no valor da marca. Este proxecto centrarase no análises técnico da viabilidade da implantación dun sistema de visión artificial no final de línea dunha queixeira para o control das diferentes etiquetas asignadas aos produtos fabricados, obtendo a localización do equipo na línea de etiquetado existente, como tamén os puntos críticos a captar polo sensor e os parámetros a controlas, cos que se establecera un criterio de descarte ou aprobación do produto. Por ultimo, faise imprescindible o análise dos beneficios produtivos e económicos que determinaran a viabilidade da inversión. Con isto pretendese dar un paso cara a maior eficiencia produtiva, dando lugar a unha fabricación totalmente controlada dende a recepción da materia prima, ata a entrega do produto final.
Volver