Impactos Fenolóxicos na Viña e Cambio Climático
Data de defensa | 16/09/2022 |
Titulación | Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental |
Centro | Facultade de Ciencias |
Dirección |
Titoría: María Fernández González Cotitoría: Francisco Javier Rodríguez Rajo |
Tribunal |
Presidencia: María Fernández González Vogalía: Gil Garrote Velasco Secretaría: Pablo García del Río |
Resumo | A vide é un cultivo moi relevante na agricultura do noso país. Esta colleita é especialmente sensible aos cambios das condicións meteorolóxicas, tanto é así que se usa frecuentemente como bioindicador. As tendencias do cambio climático, principalmente o aumento das temperaturas, teñen un impacto directo tanto no ciclo fenolóxico e no correcto desenvolvemento da planta, como no rendemento da produción, e na calidade e composición da uva. Varios estudos demostraron os efectos negativos do cambio climático nas rexións vitivinícolas dos países do sur de Europa, incluíndo España, que xa non podería ser apta para este cultivo no futuro. Palabras chave: cambio climático, vide, fenoloxía, calidade, rendemento. |