Secretaría Uvigo - Impactos Fenolóxicos na Viña e Cambio Climático

Impactos Fenolóxicos na Viña e Cambio Climático

Data de defensa16/09/2022
TitulaciónMáster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental
CentroFacultade de Ciencias
Dirección Titoría: María Fernández González
Cotitoría: Francisco Javier Rodríguez Rajo
Tribunal Presidencia: María Fernández González
Vogalía: Gil Garrote Velasco
Secretaría: Pablo García del Río
ResumoA vide é un cultivo moi relevante na agricultura do noso país. Esta colleita é especialmente sensible aos cambios das condicións meteorolóxicas, tanto é así que se usa frecuentemente como bioindicador. As tendencias do cambio climático, principalmente o aumento das temperaturas, teñen un impacto directo tanto no ciclo fenolóxico e no correcto desenvolvemento da planta, como no rendemento da produción, e na calidade e composición da uva. Varios estudos demostraron os efectos negativos do cambio climático nas rexións vitivinícolas dos países do sur de Europa, incluíndo España, que xa non podería ser apta para este cultivo no futuro.

Palabras chave: cambio climático, vide, fenoloxía, calidade, rendemento.
Volver