Secretaría Uvigo - contribución ao estudo dos impactos ambientais e sociais do proxecto de construción do hotel e residencias do lago municipal de yaundé - camerún

contribución ao estudo dos impactos ambientais e sociais do proxecto de construción do hotel e residencias do lago municipal de yaundé - camerún

Data de defensa16/09/2022
TitulaciónMáster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental
CentroFacultade de Ciencias
Dirección Cotitoría: María Fernández González
Titoría: Francisco Javier Rodríguez Rajo
Tribunal Presidencia: María Fernández González
Vogalía: Gil Garrote Velasco
Secretaría: Pablo García del Río
ResumoEste estudo é unha contribución ao estudo dos impactos ambientais e sociais do proxecto de construción do Hotel e Residencias do Lago Municipal de Yaoundé. Este proxecto sitúase nun contexto específico marcado polos retos do crecemento do turismo de luxo en Camerún. O seu obxectivo principal é poñer en valor os diferentes impactos que poden afectar ao medio humano e ao medio biofísico. Trátase en concreto de presentar as características sociais e ambientais afectadas polo proxecto, analizándoas en función das actividades a realizar inherentes ao proxecto e propoñer medidas a integrar no plan de xestión para mitigar os impactos negativos e optimizar os impactos positivos. A metodoloxía empregada é a adaptada aos estudos de impacto. Consta de observación directa, entrevistas, así como ferramentas metodolóxicas como as matrices Léopold e Fecteau. Utilizouse a análise documental para recoller todos os datos secundarios relacionados co noso estudo. Os nosos resultados móstranos un total de dezanove impactos do proxecto identificados: quince impactos negativos e catro impactos positivos directos. Os impactos significativos rexistrados son a creación de postos de traballo, o incremento dos ingresos tributarios do Estado, a creación de actividades económicas relacionadas, a alteración da calidade do aire, a modificación da estrutura e calidade do solo, a contaminación acústica, etc. Para o control dos impactos propóñense nun plan de xestión ambiental varias medidas para mitigar os impactos negativos e potenciar os impactos positivos, co fin de facilitar a integración harmónica deste proxecto no seu contorno de acordo coas disposicións legais e regulamentarias.
Palabras clave: estudo de impacto ambiental, avaliación ambiental, plan de xestión ambiental e social, impactos ambientais e sociais, hostalería, turismo.
Volver