Avaliación do impacto ambiental dos envases utilizados para a distribución de produtos da pesca e da acuicultura no mercado español.
Data de defensa | 16/09/2022 |
Titulación | Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía de Conservación de Produtos da Pesca |
Centro | Facultade de Química |
Dirección |
Titoría: Benita Pérez Cid Cotitoría: David Alfonso Alonso Baptista de Sousa |
Tribunal |
Presidencia: María Asunción Longo González Vogalía: José Manuel Canosa Saa Secretaría: Carlos S. Ruiz Blanco |
Resumo | Ao longo dos anos, os moitos avances na ciencia dos alimentos, a ciencia dos materiais e a enxeñaría de procesos fixeron que a industria do envasado sexa cada vez máis sofisticada e intelixente no futuro. O envasado de alimentos pódese definir como un medio, cuxa finalidade principal é garantir a entrega dun produto en boas condicións e con seguridade ao consumidor final. Este traballo pretende ofrecer unha visión ampla das funcións dos envases e da súa relación cos impactos ambientais nas cadeas de subministración de produtos pesqueiros. Mediante análises do ciclo de vida dos produtos pesqueiros, realizouse unha análise cualitativa dos impactos ambientais máis importantes dos produtos pesqueiros. Packaging Impacto medioambiental Envases ACV |