Secretaría Uvigo - Avaliación do impacto ambiental dos envases utilizados para a distribución de produtos da pesca e da acuicultura no mercado español.

Avaliación do impacto ambiental dos envases utilizados para a distribución de produtos da pesca e da acuicultura no mercado español.

Data de defensa16/09/2022
TitulaciónMáster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía de Conservación de Produtos da Pesca
CentroFacultade de Química
Dirección Titoría: Benita Pérez Cid
Cotitoría: David Alfonso Alonso Baptista de Sousa
Tribunal Presidencia: María Asunción Longo González
Vogalía: José Manuel Canosa Saa
Secretaría: Carlos S. Ruiz Blanco
ResumoAo longo dos anos, os moitos avances na ciencia dos alimentos, a ciencia dos materiais e a enxeñaría de procesos fixeron que a industria do envasado sexa cada vez máis sofisticada e intelixente no futuro.
O envasado de alimentos pódese definir como un medio, cuxa finalidade principal é garantir a entrega dun produto en boas condicións e con seguridade ao consumidor final.
Este traballo pretende ofrecer unha visión ampla das funcións dos envases e da súa relación cos impactos ambientais nas cadeas de subministración de produtos pesqueiros. Mediante análises do ciclo de vida dos produtos pesqueiros, realizouse unha análise cualitativa dos impactos ambientais máis importantes dos produtos pesqueiros.

Packaging
Impacto medioambiental
Envases
ACV
Volver