Aerobioloxía e Fenoloxía da variedade Loureira na D.O. Ribeiro durante a campaña 2021.
Data de defensa | 15/09/2022 |
Titulación | Grao en Enxeñaría Agraria |
Centro | Facultade de Ciencias |
Dirección |
Cotitoría: María Fernández González Titoría: Francisco Javier Rodríguez Rajo |
Tribunal |
Vogalía: Olga Escuredo Pérez Presidencia: Gil Garrote Velasco Secretaría: Beatriz Gullón Estévez |
Resumo | Nos últimos anos, a viticultura da D.O. Ribeiro experimentou unha gran evolución, levando a cabo procesos de modernización da súa produción. así como as de recuperación de variedades tradicionais. Para acadar estes obxectivos aplicáronse coñecementos de diferentes disciplinas científicas como a fenoloxía ou a aerobioloxía. Os obxectivos que pretendemos acadar neste proxecto final son: 1. Coñecer a fenoloxía da variedade Loureira na D.O. Ribeiro na campaña 2021. 2. Determinar a produción de pole e as súas oscilacións na variedade mencionada. 3. Estudar o contido en pole de Vitis vinifera na atmosfera da zona de estudo durante a etapa de floración. 4. Combinar datos aerobiolóxicos, fenolóxicos e variables de produción de pole, utilizándoos como posibles indicadores para estimar a produción final de uva. |