Análise e proposta de melloras no sistema loxístico dos procesos de fresco dunha empresa do sector da distribución
Data de defensa | 19/11/2020 |
Titulación | Grao en Enxeñaría en Organización Industrial |
Centro | Escola de Enxeñaría Industrial |
Dirección |
Titoría: Jesús García Arca |
Tribunal |
Secretaría: Alberto Comesaña Campos Presidencia: Juan Enrique Pardo Froján Vogalía: María Iciar Goicoechea Castaño |
Resumo | O presente traballo consiste en realizar unhaproposta de mellora nos procesos dunha empresa de distribución, na que preténdese optimizar o traslado de mercancía entre a súas zonas de traballo, recepción, preparacións de pedidos e devolucións, utilizar menos tempo e recursos operativos que permitan incrementar o desempeño do persoal dentro do centro de distribución da empresa en estudio. Ademáis de permitir utilizar un inventario real en un tiempo máis e fectivo, evitando errores e anticipándose a necesidades. A metodoloxía para o estudio de ditos procesos consiste, en primeiro lugar, nun diagnóstico da situación actual, coa finalidade de identificar os problemas ocurridos, e polo tanto, conocer as súas causas orixen. Estas causas sirven para encontrar áreas de mellora, das cales se formulan propostas de solución, basadas en medición e extensas recollidas de datos. Tras encontrar solucións, valoraránse e indentificaránse as que se podan por en funcionamento. |