Extracción multietapa de ácidos graxos e antioxidantes de Mastocarpus stellatus mediante tecnoloxía de fluídos supercríticos e microondas.
Data de defensa | 16/11/2020 |
Titulación | Grao en Enxeñaría Agraria |
Centro | Facultade de Ciencias |
Dirección |
Titoría: Paula Rodríguez Seoane Cotitoría: Beatriz Díaz Reinoso |
Tribunal |
Presidencia: María del Carmen Seijo Coello Secretaría: Sandra Rivas Siota Vogalía: María Dolores Torres Pérez |
Resumo | O obxectivo principal deste traballo é a extracción en varias etapas de ácidos graxos e antioxidantes da alga vermella Mastocarpus stellatus, ca finalidade de contribuír na procura de fontes sustentables destes biocompostos. As extraccións foron feitas utilizando fluídos supercríticos (SFE) e extracción asistida por microondas (MAE), para posteriormente determinar a súa composición mediante diferentes técnicas analíticas. |