Limoneno, un producto excedente da industria alimentaria con bioactividade na regulación do metabolismo
Data de defensa | 15/09/2023 |
Titulación | Máster Universitario en Nutrición |
Centro | Facultade de Ciencias |
Dirección |
Titoría: Federico Mallo Ferrer |
Tribunal |
Presidencia: Lucas Carmelo González Matías Secretaría: Yolanda María Diz Chaves Vogalía: Carlos Spuch Calvar |
Resumo | O limoneno (LM) é un monoterpeno que está presente na cáscara de moitos cítricos como o pomelo, o limón, a lima ou a laranxa. Poténciase o seu uso grazas á súa baixa toxicidade ademáis dos seus múltiples efectos; antidiabético, antioxidante, antiobesidade, antiinflamatorio, anticanceríxeno, etc. Nesta revisión sistemática imos estudar a súa eficacia como antidiabético e como axuda a reducir a obesidade. En canto á súa función como antidiabético, o LM actúa inhibindo a glicación das proteínas, reducindo os niveis de glicosa e aumentando os niveis de insulina. Reduce o estrés oxidativo eliminando os radicais libres. No que respecta á súa función como reductor da obesidade, factor que favorece a diabetes, o LM induce o pardeamento dos adipocitos pardos e reduce a acumulación de lípidos nos pre-adipocitos 3T3-L1, estimula a β-oxidación dos ácidos graxos e contribúe á redución de peso. |