A fibra dietética e o seu efecto na saúde. Revisión bibliográfica
Data de defensa | 15/09/2023 |
Titulación | Máster Universitario en Nutrición |
Centro | Facultade de Ciencias |
Dirección |
Titoría: Alejandro Leonides De Carlos Villamarín Cotitoría: Joaquín San José Arango |
Tribunal |
Presidencia: Federico Mallo Ferrer Secretaría: Alejandro Leonides De Carlos Villamarín Vogalía: Manuel Portela Collazo |
Resumo | Nos últimos tempos, a concienciación xeral sobre a nutrición e a súa relación directa ou indirecta coa saúde a curto e longo prazo é cada vez máis importante. Neste traballo de fin de máster intentamos, utilizando como referencia a información obtida en diferentes bases de datos, discernir cal é a relación realmente entre a fibra dietética presente de forma natural nos alimentos, ou complementada, e o seu efecto sobre variables de saúde como Poden ser a obesidade, o metabolismo da glucosa. , o impacto sobre os lípidos, a presión arterial e, finalmente, o risco cardiovascular. Todos estes parámetros están intimamente relacionados entre si, e estudando os presentes traballos, o máis actuais posibles, búscase comprender como repercute a presenza ou ausencia de fibra na dieta, tratando de chegar a unha conclusión válida. Como resultado dos resultados desta revisión, observamos como os alimentos cunha alta porcentaxe de fibra ou, no seu caso, unha intervención na dieta dos suxeitos coa suplementación de fibra dietética de diferentes orixes teñen, na maioría dos casos. , un impacto positivo nos niveis de glicosa no sangue, niveis de lípidos e presión arterial, perda de peso e índice de masa corporal (IMC), o que implica, por estar relacionados, unha mellora do risco cardiovascular. |