Secretaría Uvigo - A economía circular e a súa aplicación no sector da alimentación

A economía circular e a súa aplicación no sector da alimentación

AutoríaIria Rial Costas
Data de defensa26/07/2023
TitulaciónGrao en Economía
CentroFacultade de Ciencias Económicas e Empresariais
Dirección Titoría: María Mercedes Vila Alonso
Tribunal Titoría: María Mercedes Vila Alonso
ResumoA economía circular emerxeu como unha estratexia fundamental para afrontar os retos ambientais e económicos aos que se enfronta o mundo actual. No sector alimentario, onde se xeran grandes cantidades de residuos e se consumen intensamente os recursos naturais, a implantación dos principios da economía circular pode ter un impacto significativo na sustentabilidade da cadea alimentaria.
Este traballo pretende analizar os conceptos clave da economía circular e a súa aplicación específica no sector alimentario, destacando as prácticas e beneficios asociados. Ademais, céntrase en identificar os retos e barreiras que dificultan a plena e exitosa implantación no devandito sector, ofrecendo propostas de melloras concretas en áreas clave. Todo isto, a través dunha análise baseada nas estratexias e plans que se levaron a cabo tanto polas institucións públicas como polas empresas do noso país durante os últimos anos.

Palabras clave: Economía Circular (CE), Sostibilidade, Medio Ambiente, Alimentación, Desperdicio de alimentos
Volver