Secretaría Uvigo - Análise da sustentabilidade do sector hostaleiro en España

Análise da sustentabilidade do sector hostaleiro en España

Data de defensa16/11/2022
TitulaciónGrao en Administración e Dirección de Empresas
CentroFacultade de Ciencias Económicas e Empresariais
Dirección Titoría: María de los Ángeles Quintas Corredoira
Tribunal Titoría: Ana Isabel Martínez Senra
ResumoO obxectivo de este traballo e analizar a sustentabilidade no sector hoteleiro español a través de dúas das súas principais ferramentas, as ecoetiquetas e os Sistemas de Xestión Ambiental. Para determinar o grado no que estes instrumentos están implantados nas empresas do sector hostaleiro fíxose unha análise de contido das memorias de sustentabilidade das cinco cadeas españolas de maior facturación. Os resultados poñen de manifesto que non existe unha homoxeneidade na forma de presentar ditos informes e que os datos que aportan son moi xerais e difíciles de interpretar. Ademais, o elevado número de ecoetiquetas existentes xera confusión a hora de identificar as medidas de mellora ambiental que utilizan.

PALABRAS CHAVE: Sustentabilidade ambiental, industria hostaleira, memorias de sustentabilidade, Sistemas de Xestión Ambiental, Ecoetiquetas.
Volver