Guia docente 2019_20
Facultade de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental
 Materias
  Procesos Avanzados de Extracción
   Contidos
Tema Subtema
Tema 1. Introdución Revisión dos procesos de extracción convencionais
Fundamento da extracción sólido-líquido
Variables principais do proceso
Equipos
Estratexias para mellorar a eficacia dos procesos de extracción
Tema 2.
Extracción con fluídos presurizados
Fundamento da extracción con disolventes a presión
Variables principais do proceso
Equipos para a extracción con disolventes presurizados
Exemplos de aplicación
Tema 3.
Procesos hidrotérmicos
Fundamento do procesamiento hidrotérmico
Variables principais do proceso
Equipos de procesamiento hidrotérmico
Exemplos de aplicación
Tema 4
Fluidos supercríticos (FSC)
Definición de fluido supercrítico
O dióxido de carbono como axente extractor de material biolóxico
Propiedades termodinámicas e de transporte
Solubilidade e equilibrio entre fases a presións elevadas
Tema 5.
Extracción con fluidos supercríticos (FSC)
Fundamento da extracción con FSC
Ventaxas e inconvenintes da extracción con fluidos supercríticos
Variables principais do proceso
Equipos de extracción con FSC
Exemplos de aplicación na industria alimentaria
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000