Guia docente 2014_15
Facultade de Química
Máster Universitario en Ciencia y Tecnología de Conservación de Productos de la Pesca
 Asignaturas
  Calidad de los Productos de la Pesca y de la Acuicultura
Guía Materia
DATOS IDENTIFICATIVOS 2014_15
Asignatura Calidad de los Productos de la Pesca y de la Acuicultura Código V11M085V01302
Titulacion
Máster Universitario en Ciencia y Tecnología de Conservación de Productos de la Pesca
Descriptores Cr.totales Seleccione Curso Cuatrimestre
6 OB 2 1c
Lengua Impartición
Castellano
Prerrequisitos
Coordinador/a
Losada Iglesias, Vanesa
Correo-e vanesa_l_i@hotmail.com
Profesorado
Barros Velázquez, Jorge
Caride Castro, Amado
García Cabado, Ana
Lago Alvarado, Jorge
Losada Iglesias, Vanesa
Quintela Porro, María Corina
Web http://webs.uvigo.es/pesca_master/
Descripción general Nesta materia estúdanse as modificacións dos carácteres organolépticos que acontecen despois da captura do peixe e ós efectos da refrixeración e conxelación sobre a pérdida de frescura dos produtos da pesca, así como os métodos de determinación de frescura que existen. Estudaranse ós métodos de recoñecemento das alteracións dos alimentos durante o almacenamento e como detectar os cambios bioquímicos subseguintes á captura e durante á conservación. Abordaranse tamén os criterios e procedementos microbiolóxicos para analizar a calidade do peixe e a lexislación relacionada. Ase mesmo estudaranse os tests rápidos de recoñecemento e técnicas específicas das alteracións dos alimentos conxelados e conservados en estado conxelado.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000