|  |  | 
  
    | DATOS IDENTIFICATIVOS | 2025_26 | 
  
    | Materia | Nutrición e dietética | Código | O01G041V01603 | 
  
    | Titulación | | Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos | 
 | 
  
    | Descritores | Cr.totais | Sinale | Curso | Cuadrimestre | 
  
    | 6 | OB | 3 | 2c 
 | 
  
    | Lingua de impartición |  | 
  
    | Prerrequisitos |  | 
  
  	    | Departamento | Química analítica e alimentaria 
 | 
    | Coordinador/a | | Míguez Bernárdez, Monserrat | 
 | Correo-e | mmiguez@uvigo.es 
 | 
  | Profesorado | | Míguez Bernárdez, Monserrat |  | Reboredo Rodríguez, Patricia | 
 | 
  
    | Web |  | 
  
    | Descrición xeral | A materia de Nutrición e Dietética ten os seguintes obxectivos: 
 -Coñecer as principais características dos nutrientes e a súa importancia para manter un estado óptimo de saúde.
 
 -Determinar as necesidades enerxéticas e estudar os métodos máis adecuados para a súa determinación.
 
 -Coñecer a alimentación máis adecuada en cada unha das etapas fisiolóxicas da vida.
 
 -Aprender a deseñar dietas equilibradas para cada unha destas etapas fisiolóxicas.
 
 -Deseñar dietas terapeúticas para diferentes situacións patolóxicas.
 | 
  |  |