| |
DATOS IDENTIFICATIVOS |
2024_25 |
Materia |
Nutrición e dietética |
Código |
O01G041V01603 |
Titulación |
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos | |
Descritores |
Cr.totais |
Sinale |
Curso |
Cuadrimestre |
6 |
OB |
3 |
2c
|
Lingua de impartición |
|
Prerrequisitos |
|
Departamento |
Química analítica e alimentaria
|
Coordinador/a |
Míguez Bernárdez, Monserrat |
|
Correo-e |
mmiguez@uvigo.es
|
Profesorado |
Míguez Bernárdez, Monserrat |
|
Web |
|
Descrición xeral |
A materia de Nutrición e Dietética ten os seguintes obxectivos:
-Coñecer as principais características dos nutrientes e a súa importancia para manter un estado óptimo de saúde.
-Determinar as necesidades enerxéticas e estudar os métodos máis adecuados para a súa determinación.
-Coñecer a alimentación máis adecuada en cada unha das etapas fisiolóxicas da vida.
-Aprender a deseñar dietas equilibradas para cada unha destas etapas fisiolóxicas.
-Deseñar dietas terapeúticas para diferentes situacións patolóxicas. |
|