|
|  |
| DATOS IDENTIFICATIVOS |
2025_26 |
| Materia |
Nutrición e dietética |
Código |
O01G041V01603 |
| Titulación |
| Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos | |
| Descritores |
Cr.totais |
Sinale |
Curso |
Cuadrimestre |
| 6 |
OB |
3 |
2c
|
| Lingua de impartición |
|
| Prerrequisitos |
|
| Departamento |
Química analítica e alimentaria
|
| Coordinador/a |
| Míguez Bernárdez, Monserrat |
|
Correo-e |
mmiguez@uvigo.es
|
| Profesorado |
| Míguez Bernárdez, Monserrat | | Reboredo Rodríguez, Patricia |
|
| Web |
|
| Descrición xeral |
A materia de Nutrición e Dietética ten os seguintes obxectivos:
-Coñecer as principais características dos nutrientes e a súa importancia para manter un estado óptimo de saúde.
-Determinar as necesidades enerxéticas e estudar os métodos máis adecuados para a súa determinación.
-Coñecer a alimentación máis adecuada en cada unha das etapas fisiolóxicas da vida.
-Aprender a deseñar dietas equilibradas para cada unha destas etapas fisiolóxicas.
-Deseñar dietas terapeúticas para diferentes situacións patolóxicas. |
|