Guia docente 2024_25
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Nutrición e dietética
Guía Materia
DATOS IDENTIFICATIVOS 2024_25
Materia Nutrición e dietética Código O01G041V01603
Titulación
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
Descritores Cr.totais Sinale Curso Cuadrimestre
6 OB 3 2c
Lingua de impartición
Castelán
Prerrequisitos
Departamento Química analítica e alimentaria
Coordinador/a
Míguez Bernárdez, Monserrat
Correo-e mmiguez@uvigo.es
Profesorado
Míguez Bernárdez, Monserrat
Web
Descrición xeral A materia de Nutrición e Dietética ten os seguintes obxectivos:

-Coñecer as principais características dos nutrientes e a súa importancia para manter un estado óptimo de saúde.

-Determinar as necesidades enerxéticas e estudar os métodos máis adecuados para a súa determinación.

-Coñecer a alimentación máis adecuada en cada unha das etapas fisiolóxicas da vida.

-Aprender a deseñar dietas equilibradas para cada unha destas etapas fisiolóxicas.

-Deseñar dietas terapeúticas para diferentes situacións patolóxicas.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000