Guia docente 2023_24
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Química orgánica
   Contidos
Tema Subtema
I. Introducción á Química Orgánica. Ferramentas Básicas 0. Introducción á Química Orgánica
1. Átomos, orbitais e enlaces
2. Representación de moléculas orgánicas
II. Estrutura 3. Grupos funcionais
4. Estereoquímica
III. Determinación estrutural 5. Técnicas de caracterización estrutural: RMN, EM, IR, UV-VIS
IV. Reactividade 6. Acidez e basicidade
7. Mecanismos de reacción: Perfís de reacción. Control cinético e termodinámico. Clasificación de reaccións. Rotura e formación de enlaces. Reaccións concertadas e por etapas.
V. Reaccións modelo 8. Reaccións de oxidación/redución
9. Reaccións de substitución e eliminación.
10. Reaccións sobre o grupo carbonilo
Desenrolo dun proxeto de economía circular de revalorización de residuos da industria alimentaria 4 sesións
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000