Resultados previstos na materia |
Tipoloxía |
Resultados de Formación e Aprendizaxe |
Describir os compoñentes das estruturas presentes no acio de uva, indicando no seu caso as súas propiedades de interese tecnolóxico, e explicar a súa evolución ao longo da maduración |
|
A1 A2
|
|
Describir a natureza e as propiedades das encimas, presentes de forma natural na vendima ou engadidas durante a vinificación, responsables de alteracións ou de transformacións desexables na elaboración dos viños |
|
A1 A2 A5 A6
|
|
Coñecer as principais características e as actividades metabólicas dos microorganismos, tanto desexables como perxudiciais, implicados no proceso de vinificación |
|
A1 A2 A5 A6
|
|
Describir a composición e as propiedades físicas e físico-químicas do viño, e comprender a súa relación coas características organolépticas ou sensoriais |
|
A2 A4
|
|
Coñecer os equipos e instalacións da adega e o seu funcionamento, e adquirir un criterio básico para a súa valoración e a súa elección nas diferentes situacións |
|
A5 A6
|
|
Describir e comprender os procesos de vinificación, o seu fundamento, as operacións que os integran, as súas particularidades e as distintas modalidades conducentes á obtención de diferentes viños |
|
A5 A6
|
|
Coñecer as diferentes técnicas de clarificación, estabilización e conservación, ademáis dos distintos procedementos de avellentamento dos viños |
|
A5 A6
|
|
Capacidade para mostrar un viñedo e para seguir o proceso de maduración das uvas |
|
A13 A14
|
|
Capacidade para traballar como técnico de fabricación ou produción nunha adega ou industria enolóxica |
|
A12 A14
|
|
Capacidade para regularizar e mellorar as producións, e para solucionar problemas puntuais nas vinificacións |
|
A12 A14
|
|
Capacidade para diagnosticar e, no seu caso, tratar as alteracións e as enfermidades do viño |
|
A13 A14
|
|
Capacidade para analizar e avaliar os riscos alimentarios nunha adega ou industria enolóxica, e para confeccionar un manual de análise de perigos e puntos críticos de control (APPCC) |
|
A17 A18
|
|
Capacidade para relacionar os conceptos enolóxicos, e enfocar os retos e problemas no ámbito vitivinícola dun xeito analítico e pragmático |
|
|
B2 B6
|
Capacidade para documentarse e para discernir a información de interese de cara á solución de problemas concretos na adega ou industria enolóxica |
|
|
B2 B6 B13
|
Adaptarse a situacións e problemas novos |
|
|
B14
|