Guia docente 2014_15
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Ciencia e tecnoloxía enolóxicas
   Competencias de materia
Resultados previstos na materia Tipoloxía Resultados de Formación e Aprendizaxe
Describir os compoñentes das estruturas presentes no acio de uva, indicando no seu caso as súas propiedades de interese tecnolóxico, e explicar a súa evolución ao longo da maduración
saber
A1
A2
Describir a natureza e as propiedades das encimas, presentes de forma natural na vendima ou engadidas durante a vinificación, responsables de alteracións ou de transformacións desexables na elaboración dos viños
saber
A1
A2
A5
A6
Coñecer as principais características e as actividades metabólicas dos microorganismos, tanto desexables como perxudiciais, implicados no proceso de vinificación
saber
A1
A2
A5
A6
Describir a composición e as propiedades físicas e físico-químicas do viño, e comprender a súa relación coas características organolépticas ou sensoriais
saber
A2
A4
Coñecer os equipos e instalacións da adega e o seu funcionamento, e adquirir un criterio básico para a súa valoración e a súa elección nas diferentes situacións
saber
A5
A6
Describir e comprender os procesos de vinificación, o seu fundamento, as operacións que os integran, as súas particularidades e as distintas modalidades conducentes á obtención de diferentes viños
saber
A5
A6
Coñecer as diferentes técnicas de clarificación, estabilización e conservación, ademáis dos distintos procedementos de avellentamento dos viños
saber
A5
A6
Capacidade para mostrar un viñedo e para seguir o proceso de maduración das uvas
saber facer
A13
A14
Capacidade para traballar como técnico de fabricación ou produción nunha adega ou industria enolóxica
saber facer
A12
A14
Capacidade para regularizar e mellorar as producións, e para solucionar problemas puntuais nas vinificacións
saber facer
A12
A14
Capacidade para diagnosticar e, no seu caso, tratar as alteracións e as enfermidades do viño
saber facer
A13
A14
Capacidade para analizar e avaliar os riscos alimentarios nunha adega ou industria enolóxica, e para confeccionar un manual de análise de perigos e puntos críticos de control (APPCC)
saber facer
A17
A18
Capacidade para relacionar os conceptos enolóxicos, e enfocar os retos e problemas no ámbito vitivinícola dun xeito analítico e pragmático
Saber estar / ser
B2
B6
Capacidade para documentarse e para discernir a información de interese de cara á solución de problemas concretos na adega ou industria enolóxica
Saber estar / ser
B2
B6
B13
Adaptarse a situacións e problemas novos
Saber estar / ser
B14
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000