Guia docente 2024_25
Facultade de Ciencias
Grao en Enxeñaría Agraria
 Materias
  Termotecnia
   Contidos
Tema Subtema
1.- CONCEPTO DE TERMOTECNIA 1.1.- Concepto de Termotecnia
1.2.- Termodinámica vs Termotecnia
1.3.- Importancia da Termotecnia
1.4.- Campos de interese para o Graduado en Enxeñería Agraria
1.5.- Colección de Táboas, Gráficas e Ecuacións de Transmisión de Calor
2.- TRANSMISIÓN DE CALOR
2.1.- Introdución
2.2.- Mecanismos de transmisión de calor
2.3.- Transmisión de calor por condución
2.4.- Transmisión de calor por convección
2.5.- Transmisión de calor por radiación
2.6.- Resistencias térmicas por convección-radiación
2.7.- Transmisión de calor en sólidos de xeometría sinxela
2.8.- Espesor crítico dun illante
2.9.- Módulos adimensionais e ecuacións empíricas para o cálculo do coeficiente de convección
2.10.- Propiedades térmicas dos alimentos
3.- INTERCAMBIADORES DE CALOR 3.1.- Introdución
3.2.- Clasificación dos intercambiadores de calor
3.3.- Descrición xeral de cambiadores de carcasa e tubos
3.4.- Análise dun cambiador de calor de paso sinxela
3.4.- Análise de cambiadores de calor de paso múltiple (carcasa e tubos) e de fluxo cruzado. Corrección da diferenza de temperaturas media logarítmica (gráficas de Turton)
3.5.- Método da eficacia-número de unidades de transferencia
3.5.- Eficacia-número de unidades de transferencia
4.-ILLAMENTOS TÉRMICOS 4.1.- Propiedades dos illantes térmicos
4.2.- Características e fabricación de materiais illantes
4.3.- Cálculo do espesor do material de illamento
5. EVAPORADORES 5.1.- Características e función dos evaporadores
5.2.- Esquema dun evaporador simple, dobre e múltiple. Capacidade de Evaporación
5.3.- Tipos de evaporadores
5.4.- Accesorios dos evaporadores
5.5.- Cálculo dun evaporador simple
5.6.- Cálculo de evaporadores múltiples
6.- SISTEMAS DE PRODUCCIÓN DE FRÍO 6.1.- Produción de frío
6.2.- Sistemas de produción de frío
6.3.- Potencia frigorífica en instalacións agroalimentarias
6.4.- Illamento de almacéns frigoríficos
7.- HUMIDIFICACIÓN, DESHUMIDIFICACIÓN E SECADO 7.1.- Conceptos básicos
7.2.- Diagrama psicrométrico
7.3.- A humidade na conservación de produtos frescos
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000