Resultados previstos na materia |
Tipoloxía |
Resultados de Formación e Aprendizaxe |
Obter, manexar, conservar, describir e identificar especímenes biolóxicos actuais e fósiles
|
|
A1
|
|
Identificar, analizar e caracterizar mostras de orixe biolóxica, incluídas as de orixe humana, e as súas posibles anomalías |
|
A2
|
|
Recoñecer distintos niveis de organización nos sistemas vivos. Realizar análises filoxenéticas e identificar as probas da evolución |
|
A3
|
|
Isolar, analizar e identificar biomoléculas, virus, células, tecidos e órganos |
|
A4
|
|
Cultivar microorganismos, células, tecidos e órganos |
|
A5
|
|
valiar e interpretar actividades metabólicas |
|
A6
|
|
Manipular e analizar o material xenético e levar a cabo asesoramento xenético |
|
A7
|
|
Avaliar o funcionamento de sistemas fisiolóxicos interpretando parámetros vitais |
|
A8
|
|
Analizar e interpretar o comportamento dos seres vivos |
|
A9
|
|
Analizar e interpretar as adaptacións dos seres vivos ao medio |
|
A10
|
|
Tomar mostras, caracterizar, xerir, conservar e restaurar poboacións, comunidades e ecosistemas |
|
A11
|
|
Catalogar, cartografar, avaliar, conservar, restaurar e administrar recursos naturais e biolóxicos |
|
A12
|
|
Avaliar os impactos ambientais. Diagnosticar e solucionar problemas ambientais |
|
A13
|
|
Realizar análise, control e depuración das augas |
|
A14
|
|
Describir, analizar, avaliar e planificar o medio físico. Interpretar a paisaxe |
|
A15
|
|
Cultivar, producir, transformar, mellorar e explotar recursos biolóxicos |
|
A16
|
|
Identificar e obter produtos naturais de orixe biolóxica |
|
A17
|
|
Producir, transformar, controlar e conservar produtos agroalimentarios |
|
A18
|
|
Identificar, xerir e comunicar riscos agroalimentarios e ambientais |
|
A19
|
|
Deseñar, aplicar e supervisar procesos biotecnolóxicos |
|
A20
|
|
Realizar e interpretar bioensaios e diagnósticos biolóxicos |
|
A21
|
|
Identificar, caracterizar e utilizar bioindicadores |
|
A22
|
|
Desenvolver, xerir e aplicar técnicas de control biolóxico |
|
A23
|
|
Deseñar modelos de procesos biolóxicos |
|
A24
|
|
Obter información, desenvolver experimentos, e interpretar os resultados |
|
A25
|
|
Participar na dirección, redacción e execución de proxectos en bioloxía |
|
A26
|
|
Desenvolver e implantar sistemas de xestión e de control de calidade de procesos relacionados coa bioloxía |
|
A27
|
|
Impartir docencia e divulgar coñecementos relacionados coa bioloxía |
|
A28
|
|
Asesorar e peritar sobre aspectos científico-técnicos, éticos, legais e socio-económicos relacionados coa bioloxía |
|
A29
|
|
Supervisar e asesorar sobre todos os aspectos relacionados co benestar dos seres vivos |
|
A30
|
|
Coñecer e manexar instrumentación científico-técnica |
|
A31
|
|
Capacidade para coñecer e manexar os conceptos e a terminoloxía propios ou específicos |
|
A32
|
|
Capacidade para comprender a proxección social da bioloxía |
|
A33
|
|
Desenvolver a capacidade de análise e síntese |
|
|
B1
|
Adquirir a capacidade de organizar e planificar as tarefas e o tempo |
|
|
B2
|
Desenvolver habilidades de comunicación oral e escrita |
|
|
B3
|
Adquirir coñecementos de inglés relativos ao ámbito de estudo |
|
|
B4
|
Empregar recursos informáticos |
|
|
B5
|
Saber buscar e interpretar información procedente de fontes diversas |
|
|
B6
|
Resolver problemas e tomar decisións de forma efectiva |
|
|
B7
|
Desenvolver a capacidade de aprendizaxe autónoma |
|
|
B8
|
Traballar en colaboración |
|
|
B9
|
Desenvolver o razoamento crítico |
|
|
B10
|
Adquirir un compromiso ético coa sociedade e coa profesión |
|
|
B11
|
Comportarse con respecto á diversidade e a multiculturalidade |
|
|
B12
|
Sensibilizarse polos temas ambientais |
|
|
B13
|
Desenvolver a creatividade |
|
|
B14
|
Asumir un compromiso coa calidade |
|
|
B15
|
Desenvolver a capacidade de autocrítica |
|
|
B16
|
Desenvolver a capacidade de negociación |
|
|
B17
|