Guia docente 2012_13
Facultade de Bioloxía
Grao en Bioloxía
 Materias
  Traballo de Fin de Grao
   Competencias de materia
Resultados previstos na materia Tipoloxía Resultados de Formación e Aprendizaxe
Obter, manexar, conservar, describir e identificar especímenes biolóxicos actuais e fósiles
saber facer
A1
Identificar, analizar e caracterizar mostras de orixe biolóxica, incluídas as de orixe humana, e as súas posibles anomalías
saber facer
A2
Recoñecer distintos niveis de organización nos sistemas vivos. Realizar análises filoxenéticas e identificar as probas da evolución
saber facer
A3
Isolar, analizar e identificar biomoléculas, virus, células, tecidos e órganos
saber facer
A4
Cultivar microorganismos, células, tecidos e órganos
saber facer
A5
valiar e interpretar actividades metabólicas
saber facer
A6
Manipular e analizar o material xenético e levar a cabo asesoramento xenético
saber facer
A7
Avaliar o funcionamento de sistemas fisiolóxicos interpretando parámetros vitais
saber facer
A8
Analizar e interpretar o comportamento dos seres vivos
saber facer
A9
Analizar e interpretar as adaptacións dos seres vivos ao medio
saber facer
A10
Tomar mostras, caracterizar, xerir, conservar e restaurar poboacións, comunidades e ecosistemas
saber facer
A11
Catalogar, cartografar, avaliar, conservar, restaurar e administrar recursos naturais e biolóxicos
saber facer
A12
Avaliar os impactos ambientais. Diagnosticar e solucionar problemas ambientais
saber facer
A13
Realizar análise, control e depuración das augas
saber facer
A14
Describir, analizar, avaliar e planificar o medio físico. Interpretar a paisaxe
saber facer
A15
Cultivar, producir, transformar, mellorar e explotar recursos biolóxicos
saber facer
A16
Identificar e obter produtos naturais de orixe biolóxica
saber facer
A17
Producir, transformar, controlar e conservar produtos agroalimentarios
saber facer
A18
Identificar, xerir e comunicar riscos agroalimentarios e ambientais
saber facer
A19
Deseñar, aplicar e supervisar procesos biotecnolóxicos
saber facer
A20
Realizar e interpretar bioensaios e diagnósticos biolóxicos
saber facer
A21
Identificar, caracterizar e utilizar bioindicadores
saber facer
A22
Desenvolver, xerir e aplicar técnicas de control biolóxico
saber facer
A23
Deseñar modelos de procesos biolóxicos
saber facer
A24
Obter información, desenvolver experimentos, e interpretar os resultados
saber facer
A25
Participar na dirección, redacción e execución de proxectos en bioloxía
saber facer
A26
Desenvolver e implantar sistemas de xestión e de control de calidade de procesos relacionados coa bioloxía
saber facer
A27
Impartir docencia e divulgar coñecementos relacionados coa bioloxía
saber facer
A28
Asesorar e peritar sobre aspectos científico-técnicos, éticos, legais e socio-económicos relacionados coa bioloxía
saber facer
A29
Supervisar e asesorar sobre todos os aspectos relacionados co benestar dos seres vivos
saber facer
A30
Coñecer e manexar instrumentación científico-técnica
saber facer
A31
Capacidade para coñecer e manexar os conceptos e a terminoloxía propios ou específicos
saber facer
A32
Capacidade para comprender a proxección social da bioloxía
saber facer
A33
Desenvolver a capacidade de análise e síntese
Saber estar / ser
B1
Adquirir a capacidade de organizar e planificar as tarefas e o tempo
Saber estar / ser
B2
Desenvolver habilidades de comunicación oral e escrita
Saber estar / ser
B3
Adquirir coñecementos de inglés relativos ao ámbito de estudo
saber
B4
Empregar recursos informáticos
saber
B5
Saber buscar e interpretar información procedente de fontes diversas
saber
B6
Resolver problemas e tomar decisións de forma efectiva
saber
B7
Desenvolver a capacidade de aprendizaxe autónoma
Saber estar / ser
B8
Traballar en colaboración
Saber estar / ser
B9
Desenvolver o razoamento crítico
Saber estar / ser
B10
Adquirir un compromiso ético coa sociedade e coa profesión
Saber estar / ser
B11
Comportarse con respecto á diversidade e a multiculturalidade
Saber estar / ser
B12
Sensibilizarse polos temas ambientais
Saber estar / ser
B13
Desenvolver a creatividade
Saber estar / ser
B14
Asumir un compromiso coa calidade
Saber estar / ser
B15
Desenvolver a capacidade de autocrítica
Saber estar / ser
B16
Desenvolver a capacidade de negociación
Saber estar / ser
B17
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000