Guia docente 2023_24
Facultad de Química
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía de Conservación de Produtos da Pesca
 Materias
  Seguridade e calidade alimentaria. Hixiene, toxicoloxía e lexislación alimentaria. Prevención de riscos.
   Contidos
Tema Subtema
TEMA 1.- Parámetros de control de calidade dos produtos da pesca e a acuicultura segundo a normativa da UE. (*)
TEMA 2.- Principios de Toxicoloxía Xeral (*)
TEMA 3.- Seguridade química e biolóxica en alimentos de orixe mariña: toxinas mariñas, metais, axentes tóxicos emerxentes, etc. (*)
TEMA 4.- Caracterización do risco alimentario mediante a identificación de perigos e a avaliación da exposición a tóxicos a través da inxesta alimentaria. Límites de seguridade. Parámetros utilizados en seguridade alimentaria. (*)
TEMA 5.- Crises relacionadas coa seguridade alimentaria. Sistema de alertas rápidas, xestión de crise e situacións de emerxencia. Toxicovixilancia alimentaria. Organismos europeos, nacionais e autonómicos relacionados coa seguridade alimentaria. (*)
TEMA 6.- Lexislación relativa á calidade dos produtos da pesca e a acuicultura. (*)
TEMA 7.- Prevención de riscos laborais en industrias relacionadas cos produtos da pesca e a acuicultura. (*)
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000