Tema 2.- Procesos industriais de fermentación
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2.1.- Historia
2.2.- Fermentación
2.3.- Aplicacións de fermentacións industruales
2.4.- Axentes microbianos de fermentación
a) Fungos
b) Bacterias
2.5.- Fermentación alcohólica (definicións básicas)
a) Fermentación alcohólica
b) Fermentación alcohólica industrial
c) Fermentación alcohólica natural
d) Alcol etílico
e) Añejamiento ou maduración
f) Bebida alcohólica
g) Bebida alcohólica destilada
h) Bebida alcohólica fermentada
i) Sacarificación
2.6.- Esquema de Embden- Meyerhof
a) Definición
b) Primeira fase
c) Segunda fase
d) Regulación e rendemento total da glucólisis
2.7.- Reacciones bioquímicas
a) Etapa previa: glucólisis
b) Produción de etanol
c) Catabolismo de carbohidratos en ausencia de osíxeno
d) Produtos secundarios
2.8.- Fermentos produtores de alcol
2.9.- O viño
2.10.- A cervexa
a) Definición
b) Tipos
c) Materias primas
d) Proceso de elaboración
2.11.- Fermentación acética
2.12.- Vinagre
2.13.- Fermentación láctica |
Tema 4.- Bioprocesos, Biorreactores e Modalidades de cultivo |
4.1.- Bioprocesos
4.2.- Biorreactores
4.3.- Modalidades de cultivo
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Tema 6. Biorreactores II: Fermentación en estado sólido |
6.1.- Introdución
6.2.- Factores que afectan o crecemento de microorganismos
6.3.- Preparación de medios de fermentación
6.4.- Diferenzas entre fermentación no medio sólido e no medio mergullado
6.5.- Orixe das fermentacións en estado sólido
6.6.- Microorganismos empregados as fermentacións en estado sólido
6.7.- Aspectos bioquímicos da FES
6.8.- Proceso xeral da FES
6.9.- Deseño de biorreactores para a FES
6.10.- Tipos de biorreactores para a FES
6.11.- Medida da biomasa en biorreactores para a FES
6.12.- Recuperación do produto en biorreactores para a FES |
Seminario 2.- Cálculo de parámetros estequiométricos |
1.- Procesos en discontinuo
2.- Procesos en continuo
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