Galego
Castellano
English
2023_24
2022_23
2021_22
2020_21
2019_20
2018_19
2017_18
2016_17
2015_16
2014_15
2013_14
2012_13
2011_12
2010_11
2009_10
Utilidades
Guia docente 2023_24
Facultade de Ciencias
Facultade de Ciencias
Titulacións
Grao
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
Grao en Ciencias Ambientais
Grao en Enxeñaría Agraria
Mestrado
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental
Máster Universitario en Nutrición
Información de interese
Web principal
Secretaría
Webmail
Faitic
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
Materias
Toxicoloxía alimentaria
Contidos
galego
castellano
english
DATOS IDENTIFICATIVOS
2023_24
Materia
Toxicoloxía alimentaria
Código
O01G041V01505
Titulación
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
Descritores
Cr.totais
Sinale
Curso
Cuadrimestre
6
OB
3
1c
Resultados de Formación e Aprendizaxe
Resultados previstos na materia
Contidos
Planificación
Metodoloxía docente
Atención personalizada
Avaliación
Bibliografía. Fontes de información
Recomendacións
Tema
Subtema
I. Principios básicos da Toxicoloxía
I.1. Introducción á Toxicoloxía
I.2. Conceptos básicos na Toxicoloxía
I.3. Factores que modifican a toxicidade dos xenobióticos
II. Rutas dos xenobióticos no organismo
II.1. Toxicocinética
II.2. Toxicodinámica
III. Avaliación do risco tóxico
III.1. Modelos de avaliación do risco tóxico propuestos por distintas axencias
III.2. Procedementos de avaliación toxicolóxica
IV. Compostos nocivos presentes nos alimentos
IV.1. Antinutrintes
IV.2. Tóxicos naturais
IV.3. Contaminantes
IV.4. Axentes tóxicos derivados de tratamentos tecnolóxicos dos alimentos
Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000 |
informacion@uvigo.es
Accesibilidade
|
Aviso Legal