Guia docente 2017_18
Facultade de Química
Grao en Química
 Materias
  Química biolóxica
   Resultados de aprendizaxe
Resultados previstos na materia Resultados de Formación e Aprendizaxe
• Coñecer a base sobre a que apoian as actividades relacionadas coa organización e xestión da produción. • Coñecer o alcance das distintas actividades relacionadas coa produción. • Adquirir unha visión de conxunto para a execución das actividades relacionadas coa organización e xestión da produción.
Identificar e recoñecer a estrutura dos distintos tipos de *biomoléculas e representalos correctamente, recoñecer as súas propiedades e a súa *reactividad química. A1
A3
C15
D1
D3
D4
D5
D7
D8
D9
D12
D13
D14
D15
Recoñecer as distintas actividades biolóxicas dos diversos tipos de *biomoléculas A1
A3
C15
D1
D3
D4
D5
D7
D8
D9
D12
D13
D14
D15
Definir a *cinética encimática de reaccións *catalizadas por encimas así como os seus mecanismos xerais. Recoñecer os distintos tipos de inhibición da actividade encimática e a súa cuantificación A1
A3
C4
C15
D1
D3
D4
D5
D7
D8
D9
D12
D13
D14
D15
Relacionar as vitaminas cos correspondentes *coenzimas de reaccións encimáticas A1
A3
C15
D1
D3
D4
D5
D7
D8
D9
D12
D13
D14
D15
Explicar el concepto de Bioenerxética. Razoar conceptualmente a importancia del axuste dos procesos *endergónicos e *exergónicos nos sistemas biolóxicos A1
A3
C15
D1
D3
D4
D5
D7
D8
D9
D12
D13
D14
D15
Enumerar os principais aspectos estruturais do ATP que determinan o seu papel na transferencia de enerxía. Describir o ciclo do ATP. A1
A3
C15
D1
D3
D4
D5
D7
D8
D9
D12
D13
D14
D15
Distinguir as vías *metabólicas das *biomoléculas, así como as súas interrelaciones e regulación A1
A3
C15
D1
D3
D4
D5
D7
D8
D9
D12
D13
D14
D15
Explicar os fundamentos das técnicas actuais de proteómica e bioloxía molecular en relación co illamento, separación, purificación, determinación, identificación e manipulación de proteínas e acedos *nucleicos A1
A2
A3
C4
C15
D1
D3
D4
D5
D7
D8
D9
D12
D13
D14
D15
Aplicar *experimentalmente algunhas técnicas básicas en Bioquímica. Xustificar a aplicación das distintas técnicas instrumentais na análise de *biomoléculas A1
A2
A3
C4
C15
C19
C21
C23
C25
C26
C27
C28
D1
D3
D4
D5
D7
D8
D9
D12
D13
D14
D15
Distinguir as operacións principais implicadas na produción comercial de *biomoléculas, así como os seus fundamentos. Recoñecer as posibles aplicacións prácticas de *biomoléculas, con especial énfase nas condicións *operacionales características A1
A2
A3
A5
C15
C21
C23
C25
C26
C27
C28
D1
D3
D4
D5
D7
D8
D9
D12
D13
D14
D15
Distinguir e expor protocolos analíticos de aplicación das técnicas anteriormente mencionadas á análise de *biomoléculas en áreas diversas (clínica, farmacéutica, biomédica, etc.) A1
A2
A3
A5
C4
C15
C19
C21
C23
C25
C26
C27
C28
D1
D3
D4
D5
D7
D8
D9
D12
D13
D14
D15
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000