Guia docente 2023_24
Facultade de Bioloxía
Grao en Bioloxía
 Materias
  Biotecnoloxía aplicada á produción microbiana
   Contidos
Tema Subtema
1-Introdución á Biotecnoloxía Microbiana: desenvolvemento histórico, importancia socioeconómica e lexislación.
2-Metabolismo microbiano e produción: regulación e estratexias metabólicas para a hiperproducción.
3-Tecnoloxía de Produción (I): Medios de cultivo e esterilización industrial, fermentacións industriais e recuperación e procesado de produtos.
4-Tecnoloxía de Producción (II): Desenvolvemento de cepas industriales (búsqueda, selección e mellora de cepas).
5-Produción microbiana de alimentos: bebidas alcohólicas, derivados lácteos e novos alimentos obtidos por fermentación.
6-Produción microbiana de fármacos: antimicrobianos, vacúas, hormonas e outros produtos de interese terapéutico.
7-Produción microbiana de encimas, aminoácidos, pigmentos e vitaminas.
8-Produción de ácidos orgánicos, solventes e biocombustibles.
9-Produción de polímeros microbianos: Polisacáridos, bioplásticos e biosurfactantes.
10-Biomasa microbiana como produto industrial: SCP, probióticos, bioinsecticidas e biofertilizantes.
PRÁCTICAS

As prácticas consistirán en sesions de laboratorio e/ou casos prácticos relacionados con:

O illamento, caracterización, selección, tipificación e mellora de microorganismos de interese industrial.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000