Guia docente 2019_20
Facultade de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental
 Materias
  Preparación, Transformación e Diversificación na Industria dos Alimentos
   Contidos
Tema Subtema
Bloque 1: Preparación de as materias primas: 1.1. Limpeza. Aplicacións en investigación
1.2. Pelado. Aplicacións en investigación
1.3. Selección e clasificación. Aplicacións en investigación
Bloque 2. Redución e aumento de tamaño. Mesturado. Moldeado 2.1. Tipos e equipos utilizados
2.2. Efectos sobre as materias primas
3.3. Aplicacións en a Industria de Alimentos
3.4. Aplicacións en a investigación
4.5. Deseño de novos produtos utilizando estas operacións
Bloque 3. Extrusión 3.1. Tipos de extrusión e extrusores
3.2. Papel de as materias primas e cambios durante a extrusión
3.3. Aplicación de a extrusión en a Industria de Alimentos
3.4. Aplicacións de a extrusión en investigación
3.5. Deseño de novos produtos utilizando a extrusión
Bloque 4. Extracción. Estrujamiento 4.1. Tipos de sistemas utilizados
4.2. Aplicacións en a Industria de Alimentos
4.3. Aplicacións en investigación
4.4. Deseño de novos produtos
Bloque 5. Cristalización. Esferificación. 5.1. Cristalización
5.2. Esferificación
Bloque 6. Transformacións culinarias 6.1. Cociñado
6.2. Asado e horneado
6.3. Fritura
6.4. Outros sistemas de cociñado
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000