Guia docente 2019_20
Facultade de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental
 Materias
  Selección e Aplicación de Microorganismos para uso Tecnolóxico
   Competencias
Código Descrición Tipoloxía
CB1 Posuír e comprender coñecementos que acheguen unha base ou oportunidade de ser orixinais no desenvolvemento e/ou aplicación de ideas, adoito nun contexto de investigación. (CB6 memoria)
  • saber
  • saber facer
CB3 Que os estudantes sexan capaces de integrar coñecementos e se enfrontar á complexidade de formular xuízos a partir dunha información que, sendo incompleta ou limitada, inclúa reflexións sobre as responsabilidades sociais e éticas vinculadas á aplicación dos seus coñecementos e xuízos. (CB8 memoria)
  • saber
  • saber facer
CG3 Que os estudantes sexan capaces de desenvolver habilidades personais de razoamento crítico e constructivo para mellorar o funcionamiento dos proxectos de investigación en que intervén.
  • saber
  • saber facer
CG4 Que os estudantes sxean capaces de adaptarse a novas situacións, con grandes doses de creatividade e ideas para asumir o liderado de investigadores.
  • saber
  • saber facer
CE2 Profundizar no coñecemento das técnicas de obtención, rexistro, procesado, validación e análises de datos de campo e laboratorio e aplicalas no I+D+i nos eidos ambiental e agroalimentario.
  • saber
CE10 Capacidade para investigar, deseñar e desenvolver novas técnicas de extracción, concentración, purificación e análise de componentes naturais, engadidos ou contaminantes nos alimentos e os ecosistemas.
  • saber facer
CE11 Comprender o funcionamento e diversidade dos ecosistemas a distintos niveis e as adaptacións aos ambientes en que viven.
  • saber
CE12 Realizar estudos para coñecer os principais efectos do cambio climático sobre os recursos naturais empregados na industria agroalimentaria.
  • saber facer
CT1 Capacidade de análise, organización e planificación
  • saber
  • saber facer
CT2 Liderado, iniciativa e espíritu emprendedor
  • saber
  • saber facer
  • Saber estar / ser
CT3 Comunicación oral e escrita na lingua nativa e extranxeira
  • saber facer
CT4 Capacidade de aprendizaxe autónomo e xestión da información
  • saber facer
CT5 Capacidade de resolución de problemas e toma de decisións
  • saber facer
CT6 Capacidad de comunicación interpersonal
  • Saber estar / ser
CT7 Adaptación a novas situacións con creatividade e innovación
  • Saber estar / ser
CT8 Capacidade de razoamento crítico e autocrítico
  • saber
  • saber facer
CT9 Traballo en equipo de carácter interdisciplinar
  • saber facer
CT10 Tratamento de conflictos e negociación.
  • Saber estar / ser
CT11 Motivación poa calidade con sensibilidade hacia temas medioambientais
  • Saber estar / ser
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000