|
B2 |
Que los estudiantes sean capaces de adquirir y aplicar habilidades y destrezas de trabajo en equipo, sean o no de carácter multidisciplinar, en contextos tanto nacionales como internacionales, reconociendo la diversidad de puntos de vista, así como el poso de las distintas escuelas o formas de hacer. |
|
B4 |
Que los estudiantes sean capaces de adaptarse a nuevas situaciones, con grandes dosis de creatividad e ideas para asumir el liderazgo. |
|
B6 |
Que los estudiantes sean capaces de entender la proyección social de la ciencia. |
Sinale C
|
Código |
Habilidades |
|
C1 |
Coñecer os fundamentos físicos, químicos e biolóxicos relacionados cos alimentos e os seus procesos tecnolóxicos |
|
C2 |
Coñecer e comprender a química e bioquímica dos alimentos e a relacionada cos seus procesos tecnolóxicos |
|
C3 |
Coñecer os fundamentos básicos de matemáticas e estatística que permitan adquirir os coñecementos específicos relacionados coa ciencia dos alimentos e os procesos tecnolóxicos asociados á súa produción, transformación e conservación |
|
C4 |
Coñecer e comprender as propiedades físicas e químicas dos alimentos, así como os procesos de análise asociados ao establecemento das mesmas |
|
C5 |
Coñecer e comprender as operacións básicas na industria alimentaria |
|
C6 |
Coñecer e comprender os procesos industriais relacionados co procesamento e modificación de alimentos |
|
C7 |
Coñecer e comprender os conceptos relacionados coa hixiene durante o proceso de produción, transformación, conservación, distribución de alimentos; isto é, posuír os coñecementos necesarios de microbioloxía, parasitoloxía e toxicoloxía alimentaria; así como o referente á hixiene do persoal, produtos e procesos |
|
C8 |
Coñecer e comprender os sistemas de calidade alimentaria, así como todos os aspectos referentes á normalización e lexislación alimentaria |
|
C9 |
Coñecer e comprender aspectos básicos de economía, técnicas de mercado, xestión e marketing agroalimentario |
|
C10 |
Coñecer e comprender os sistemas de xestión ambiental relacionados cos procesos produtivos da industria alimentaria |
|
C11 |
Coñecer e comprender os aspectos culturais relacionados co procesamento e consumo de alimentos |
|
C12 |
Capacidade para fabricar e conservar alimentos |
|
C13 |
Capacidade para analizar alimentos |
|
C14 |
Capacidade para controlar e optimizar os procesos e os produtos |
|
C15 |
Capacidade para desenvolver novos procesos e produtos |
|
C16 |
Capacidade para xerir subprodutos e residuos |
|
C17 |
Capacidade para analizar e avaliar os Riscos Alimentarios |
|
C18 |
Capacidade para xerir a seguridade alimentaria |
|
C19 |
Capacidade para avaliar, controlar e xerir a calidade alimentaria |
|
C20 |
Capacidade para implementar sistemas de calidade en la industria alimentaria |
|
C21 |
Capacidade para asesorar en procesos de comercialización e distribución de productos en la industria alimentaria |
|
C22 |
Capacidad para evaluar y controlar los costes en la producción de alimentos |
|
C23 |
Capacidade para realizar educación alimentaria en Ciencia y Tecnología de los Alimentos |
|
C24 |
Capacidade para asesorar legal, cientifica e tecnicamente á industria alimentaria e aos consumidores |
|
C25 |
Coñecementos básicos sobre o uso e programación dos computadores, sistemas operativos, bases de datos e programas informáticos |
Sinale D
|
Código |
Competencias |
|
D1 |
Capacidade de análisis, organización e planificación |
|
D2 |
Liderazgo, iniciativa y espíritu emprendedor |
|
D3 |
Capacidade de comunicación oral e escrita tanto na lingua vernácula como en linguas estranxeiras |
|
D4 |
Capacidad de aprendizaje autónomo y gestión de la información |
|
D5 |
Capacidad de resolución de problemas y toma de decisiones |
|
D6 |
Capacidad de comunicación interpersonal |
|
D7 |
Adaptación a nuevas situaciones con creatividad e innovación |
|
D8 |
Capacidad de razonamiento crítico y autocrítico. |
|
D9 |
Trabajo en equipo de carácter interdisciplinar |
|
D10 |
Tratamiento de conflictos y negociación |
|
D11 |
Motivación por la calidad con sensibilidad hacia temas medioambientales |