Guia docente 2021_22
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Viticultura
   Metodoloxía docente
Metodoloxías   ::  Guia de metodoloxias docentes
  Descrición
Lección maxistral O profesor exporá os contidos dos temas incluídos no programa da materia coa
axuda de presentacións presencialmente ou de forma semipresencial na Aula Virtual que se lle escollida para á materia, en función das circunstancias e as recomentaciones das autoridades sanitarias e académicas competentes. Os alumnos poderán ver os contidos na páxina reservada á materia no portal de teledocencia
FAITIC, na que tamén se colgarán os cuestionarios (probas de respostas obxectivas) para avaliar o seu dominio dos coñecementos correspondentes a cada tema.
Seminario Impartiranse de forma presencial ou semipresencial a traves da Aula Virtual que se lle asigne á materia, en función das circunstancias e as recomendacións das autoridades sanitarias e académicas competentes. Neles os grupos pequenos de alumnos terán que buscar, depurar e manexar distintos tipos de datos do ambiente (fenológicos, climáticos, edáficos, ambientais, etc) e analizar a súa influencia na produción e/ou a calidade das endimas.
Traballarán con datos reais para aplicar os ensinos e metoloxías específicas da Viticultura, na análise dos efectos deses factores na producción e a calidade das vendimas en comarcas vitívinícolas galegas no pasado recente.
Os grupos presentarán o resultado dos seus traballos en forma dun informe que servirá de base para a avaliación do traballo realizado nos seminarios.
Saídas de estudo Visita in situ a viñedos para afianzar os contidos teóricos.
As circunstancias en que se realizarán esas viaxes poden variar en función das recomendacións das autoridades sanitarias e académicas competentes.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000