Guia docente 2019_20
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Nutrición e dietética
Guía Materia
DATOS IDENTIFICATIVOS 2019_20
Materia Nutrición e dietética Código O01G041V01603
Titulacion
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
Descriptores Cr.totais Carácter Curso Cuadrimestre
6 OB 3 2c
Lingua impartición
Prerrequisitos
Departamento Química analítica e alimentaria
Coordinador/a
de la Montaña Miguélez, Julia María Dolores
Correo-e jmontana@uvigo.es
Profesorado
de la Montaña Miguélez, Julia María Dolores
Míguez Bernárdez, Monserrat
Web
Descrición xeral A materia de Nutrición e Dietética ten os seguintes obxectivos:

-Coñecer as principais *caracteristicas dos nutrientes e a súa importancia para manter un estado *óptimo de saúde.
-Determinar as necesidades enerxéticas e estudar os *metodos máis adecuados para a súa determinación.
-Coñecer a alimentación máis adecuada en cada unha das etapas *fisiológicas da vida.

-Aprender a deseñar dietas equilibradas para cada unha destas etapas *fisiológicas.

-Deseñar dietas *terapeúticas para diferentes situacións patolóxicas.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000