Guia docente 2016_17
Facultad de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Toxicoloxía
   Resultados de aprendizaxe
Resultados de aprendizaxe Competencias
1.-Coñecemento dos principios básicos da toxicoloxía xeral. CB2
CG1
CT11
2.-Coñecemento das fontes de exposición, *fisiopatología, mecanismos de acción, *sintomatología, diagnóstico, tratamento e prevención das intoxicacións por sustancias naturais e artificiais presentes nos alimentos. CB2
CG1
CE7
3.-Coñecemento da análise e avaliación dos riscos alimentarios así como da xestión da seguridade alimentaria. CB2
CG1
CG2
CG5
CG6
CE17
CE18
CE24
4.-Coñecemento da síntese de sustancias tóxicas durante os procesos tecnolóxicos dos alimentos. CB2
CG1
CE6
CE7
5.-Prevención das intoxicacións alimentarias mediante o establecemento dos límites de seguridade dos tóxicos, para garantir á poboación alimentos seguros. CG1
CE8
CT5
6.-Coñecemento do risco real de compostos tóxicos emerxentes en seguridade alimentaria. CB2
CE17
CE18
7.-Coñecer e saber *implementar as técnicas e métodos de avaliación toxicolóxica en seguridade alimentaria. CE17
CE18
CE24
8.-Coñecer e manexar as fontes de información básicas relacionadas coa toxicoloxía e seguridade alimentaria. CG5
CE8
9.-Capacidade de adaptación rápida a novas situacións no ámbito da seguridade alimentaria, así como de tomar decisións e resolver os problemas CB2
CG3
CG5
CG6
CG7
CG8
CG14
CT5
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000