Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental
Descritores
Cr.totais
Sinale
Curso
Cuadrimestre
3
OP
1
1c
Lingua de impartición
Castelán
Galego
Prerrequisitos
Coordinador/a
González Barreiro, Carmen
Correo-e
cargb@uvigo.es
Profesorado
Fernández González, María
González Barreiro, Carmen
Reboredo Rodríguez, Patricia
Web
Descrición xeral
A determinación dos compostos responsables do aroma dos alimentos representa un reto importante desde o punto de vista analítico, xa que se trata de compostos que, ás veces, están presentes en concentracións moi baixas e en matrices moi complexas. Este feito obrigou ao desenvolvemento de metodoloxías analíticas moi selectivas e sensibles, de maneira que poidan mimetizar os limiares de percepción humana.
Nesta materia estudaranse os mecanismos de formación das distintas familias de compostos volátiles responsables do aroma en diversas matrices alimentarias, así como os protocolos analíticos e as técnicas instrumentais empregadas para a súa análise.