Tema |
Subtema |
SECCIÓN I. MICROORGANISMOS E ALIMENTOS
|
Tema 1. Relación microorganismos-alimentos |
SECCIÓN I. MICROORGANISMOS E ALIMENTOS
|
Tema 2. Procedencia dos microorganismos vehiculados polos alimentos |
SECCIÓN I. MICROORGANISMOS E ALIMENTOS
|
Tema 3. Factores que afectan o crecemento e supervivencia dos microorganismos nos alimentos |
SECCIÓN I. MICROORGANISMOS E ALIMENTOS
|
Tema 4. Conservación de alimentos |
SECCION II. METODOS PARA EXAME MICROBIOLOXICO DE ALIMENTOS
|
Tema 5. Técnicas de exame |
SECCION II. METODOS PARA EXAME MICROBIOLOXICO DE ALIMENTOS
|
Tema 6. Microorganismos marcadores: índices e indicadores |
SECCION III. BACTERIAS PRODUCTORAS DE ENFERMIDADES TRANSMITIDAS POR ALIMENTOS
|
Tema 7. Salmonella |
SECCION III. BACTERIAS PRODUCTORAS DE ENFERMIDADES TRANSMITIDAS POR ALIMENTOS
|
Tema 8. Shigella |
SECCION III. BACTERIAS PRODUCTORAS DE ENFERMIDADES TRANSMITIDAS POR ALIMENTOS
|
Tema 9. Escherichia coli |
SECCION III. BACTERIAS PRODUCTORAS DE ENFERMIDADES TRANSMITIDAS POR ALIMENTOS
|
Tema 10. Yersinia enterocolitica |
SECCION III. BACTERIAS PRODUCTORAS DE ENFERMIDADES TRANSMITIDAS POR ALIMENTOS
|
Tema 11. Campylobacter |
SECCION III. BACTERIAS PRODUCTORAS DE ENFERMIDADES TRANSMITIDAS POR ALIMENTOS
|
Tema 12. Vibrio (V. parahaemolyticus, V.cholerae, V. vulnificus) |
SECCION III. BACTERIAS PRODUCTORAS DE ENFERMIDADES TRANSMITIDAS POR ALIMENTOS
|
Tema 13. Aeromonas e Plesiomonas |
SECCION III. BACTERIAS PRODUCTORAS DE ENFERMIDADES TRANSMITIDAS POR ALIMENTOS
|
Tema 14. Brucella |
SECCION III. BACTERIAS PRODUCTORAS DE ENFERMIDADES TRANSMITIDAS POR ALIMENTOS
|
Tema 15. Staphylococcus aureus |
SECCION III. BACTERIAS PRODUCTORAS DE ENFERMIDADES TRANSMITIDAS POR ALIMENTOS
|
Tema 16. Bacillus cereus |
SECCION III. BACTERIAS PRODUCTORAS DE ENFERMIDADES TRANSMITIDAS POR ALIMENTOS
|
Tema 17. Clostridium botulinum |
SECCION III. BACTERIAS PRODUCTORAS DE ENFERMIDADES TRANSMITIDAS POR ALIMENTOS
|
Tema 18. Clostridium perfringens |
SECCION III. BACTERIAS PRODUCTORAS DE ENFERMIDADES TRANSMITIDAS POR ALIMENTOS
|
Tema 19. Listeria monocytogenes |
SECCION III. BACTERIAS PRODUCTORAS DE ENFERMIDADES TRANSMITIDAS POR ALIMENTOS
|
Tema 20. Outras bacterias transmitidas por alimentos |
SECCION IV. AXENTES NON BACTERIANOS PRODUCTORES DE ENFERMIDADES TRANSMITIDAS POR ALIMENTOS |
Tema 21. Fungos productores de toxinas |
SECCION IV. AXENTES NON BACTERIANOS PRODUCTORES DE ENFERMIDADES TRANSMITIDAS POR ALIMENTOS
|
Tema 22. Algas e cianobacterias productoras de toxinas |
SECCION IV. AXENTES NON BACTERIANOS PRODUCTORES DE ENFERMIDADES TRANSMITIDAS POR ALIMENTOS
|
Tema 23. Virus transmitidos por alimentos. Prións |
SECCION IV. AXENTES NON BACTERIANOS PRODUCTORES DE ENFERMIDADES TRANSMITIDAS POR ALIMENTOS
|
Tema 24. Parásitos transmitidos por alimentos |
SECCION V. CONTROL DE CALIDADE MICROBIOLOXICA
|
Tema 25. Control de calidade microbiolóxica dos alimentos |
SECCION VI. ECOLOXIA MICROBIANA DOS ALIMENTOS
|
Tema 26. Carne e productos cárnicos |
SECCION VI. ECOLOXIA MICROBIANA DOS ALIMENTOS
|
Tema 27. Pescados, moluscos, crustáceos e derivados
|
SECCION VI. ECOLOXIA MICROBIANA DOS ALIMENTOS
|
Tema 28. Leite e productos lácteos |
SECCION VI. ECOLOXIA MICROBIANA DOS ALIMENTOS
|
Tema 29. Ovos e ovoproductos |
SECCION VI. ECOLOXIA MICROBIANA DOS ALIMENTOS
|
Tema 30. Productos vexetais |
SECCION VI. ECOLOXIA MICROBIANA DOS ALIMENTOS
|
Tema 31. Conservas, alimentos fermentados e platos preparados |
PROGRAMA DE PRÁCTICAS DE LABORATORIO |
1. Detección e reconto de Enterobacteriaceae lactosa-positivas (coliformes) e Escherichia coli en queixo.
2. Detección e reconto de enterococos en queixo.
3. Reconto de microorganismos mesófilos en queixo.
4. Investigación de Salmonella en ovo.
5. Investigación de Vibrio parahaemolyticus en moluscos.
6. Investigación de Staphylococcus aureus en crema pasteleira. |