Galego
Castellano
English
2024_25
2023_24
2022_23
2021_22
2020_21
2019_20
2018_19
2017_18
2016_17
2015_16
2014_15
2013_14
2012_13
2011_12
2010_11
2009_10
Utilidades
Educational guide 2024_25
Facultade de Ciencias
Facultade de Ciencias
Study programmes
Grao
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
Grao en Ciencias Ambientais
Grao en Enxeñaría Agraria
Mestrado
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental
Máster Universitario en Nutrición
Interest Information
Main website
Secretaría
Webmail
Faitic
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
Materias
Bromatoloxía
Contidos
galego
castellano
DATOS IDENTIFICATIVOS
2024_25
Materia
Bromatoloxía
Código
O01G041V01501
Titulación
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
Descritores
Cr.totais
Sinale
Curso
Cuadrimestre
6
OB
3
1c
Resultados de Formación e Aprendizaxe
Resultados previstos na materia
Contidos
Planificación
Metodoloxía docente
Atención personalizada
Avaliación
Bibliografía. Fontes de información
Recomendacións
Tema
Subtema
I. INTRODUCIÓN Á BROMATOLOXÍA
Conceptos de alimento, alimentación e nutriente
II. ALIMENTOS DE ORIXE ANIMAL
II.1. Carnes e derivados.
II.2. Peixes, mariscos e derivados.
II.3. Ovos e derivados.
II.4. Leite e derivados.
III. ALIMENTOS DE ORIXE VEXETAL
III.1. Graxas vexetais
III.2. Cereais, fariñas e derivados
III.3. Legumes secos e derivados
III.4. Tubérculos, derivados e cogumelos
III.5. Hortalizas e verduras
III.6. Froitas e derivados
III.7. Edulcorantes naturais
III.8. Condimentos e especias
III.9. Alimentos estimulantes
IV. BEBIDAS
IV.1. Augas e bebidas non alcohólicas
IV.2. Bebidas alcohólicas
V. ADITIVOS E IMPUREZAS
V.1. Aditivos
V.2. Impurezas
Universidade de Vigo
| Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | Spain | Tlf: +34 986 812 000