Guia docente 2024_25
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Introdución á enxeñaría química
Guía Materia
DATOS IDENTIFICATIVOS 2024_25
Materia Introdución á enxeñaría química Código O01G041V01405
Titulación
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
Descritores Cr.totais Sinale Curso Cuadrimestre
6 OB 2 2c
Lingua de impartición
#EnglishFriendly
Castelán
Galego
Prerrequisitos
Departamento Enxeñaría química
Coordinador/a
Garrote Velasco, Gil
Correo-e gil@uvigo.es
Profesorado
Domínguez González, Herminia
Garrote Velasco, Gil
Parajó Liñares, Juan Carlos
Web
Descrición xeral Esta materia inclúe os principios básicos que rexen o comportamento dun proceso, e que son a base para a abordaxe posterior das operacións unitarias e os fenómenos de transporte involucrados. Máis concretamente, os aspectos que se abordan son:

- Instrumentos físico-matemáticos
- Balances de materia e enerxía
- Cinética aplicada e reactores ideais
- Introdución ao control de procesos

Materia do programa English Friendly. Os/ as estudantes internacionais poderán solicitar ao profesorado: a) materiais e referencias bibliografías para o seguimento da materia en inglés, b) atender as titorías en inglés, c) probas e avaliacións en inglés.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000