Adherencia á Dieta Atlántica durante o embarazo Centro de Saude Virgen Peregrina Pontevedra
Data de defensa | 16/09/2022 |
Titulación | Máster Universitario en Nutrición |
Centro | Facultade de Ciencias |
Dirección |
Titoría: Federico Mallo Ferrer Cotitoría: Diego Bellido Guerrero |
Tribunal |
Presidencia: Lucas Carmelo González Matías Secretaría: Alejandro Leonides De Carlos Villamarín Vogalía: Yolanda María Diz Chaves |
Resumo | Introdución A Dieta Atlántica é o patrón de alimentación que se supón que é habitual na poboación galega. Neste estudo imos comprobar a Adherencia á dieta atlántica durante o embarazo na zona de Pontevedra que acuden ao Centro de Saúde Virxe Peregrina durante o puerperio. Obxectivos Establecer a adhesión dos participantes do estudo á dieta atlántica. Así como determinar a relación entre o IMC, o peso ao nacer dos recentemente nados e o tipo de parto e a relación destas variables coa puntuación da puntuación DA Material e métodos: Estudo observacional transversal. Resultados A puntuación media na puntuación da dieta do Atlántico foi de 10,4950 (SD 2,5). As mulleres posparto que obtiveron 10 ou máis puntuacións na puntuación DA tiveron máis partos eutócicos, sendo o 77,6% do total de partos eutócicos o 60,4% da mostra total. Non obstante, non houbo relación entre o IMC e a puntuación DA (p=0,675), nin entre o peso do NB e a puntuación DA (p=0,788). Conclusións: Observamos que a puntuación da dieta atlántica está relacionada co tipo de parto. Palabras clave: Dieta Atlántica, embarazo, parto, medio ambiente, IMC |