Secretaría Uvigo - Adherencia á Dieta Atlántica durante o embarazo Centro de Saude Virgen Peregrina Pontevedra

Adherencia á Dieta Atlántica durante o embarazo Centro de Saude Virgen Peregrina Pontevedra

Data de defensa16/09/2022
TitulaciónMáster Universitario en Nutrición
CentroFacultade de Ciencias
Dirección Titoría: Federico Mallo Ferrer
Cotitoría: Diego Bellido Guerrero
Tribunal Presidencia: Lucas Carmelo González Matías
Secretaría: Alejandro Leonides De Carlos Villamarín
Vogalía: Yolanda María Diz Chaves
ResumoIntrodución
A Dieta Atlántica é o patrón de alimentación que se supón que é habitual na poboación galega. Neste estudo imos comprobar a Adherencia á dieta atlántica durante o embarazo na zona de Pontevedra que acuden ao Centro de Saúde Virxe Peregrina durante o puerperio.
Obxectivos
Establecer a adhesión dos participantes do estudo á dieta atlántica. Así como determinar a relación entre o IMC, o peso ao nacer dos recentemente nados e o tipo de parto e a relación destas variables coa puntuación da puntuación DA
Material e métodos: Estudo observacional transversal.
Resultados
A puntuación media na puntuación da dieta do Atlántico foi de 10,4950 (SD 2,5).
As mulleres posparto que obtiveron 10 ou máis puntuacións na puntuación DA tiveron máis partos eutócicos, sendo o 77,6% do total de partos eutócicos o 60,4% da mostra total.
Non obstante, non houbo relación entre o IMC e a puntuación DA (p=0,675), nin entre o peso do NB e a puntuación DA (p=0,788).
Conclusións:
Observamos que a puntuación da dieta atlántica está relacionada co tipo de parto.
Palabras clave: Dieta Atlántica, embarazo, parto, medio ambiente, IMC
Volver