Secretaría Uvigo - Redución do refugallo alimentario como parte da economía circular, a súa relación co benestar e sustentabilidade. A educación ambiental como chave para a solución deste problema

Redución do refugallo alimentario como parte da economía circular, a súa relación co benestar e sustentabilidade. A educación ambiental como chave para a solución deste problema

Data de defensa15/09/2022
TitulaciónMáster Universitario en Xestión do Desenvolvemento Sostible
CentroFacultade de Ciencias Económicas e Empresariais
Dirección Titoría: Miguel Enrique Rodríguez Méndez
Tribunal Presidencia: María del Rocío Rodríguez Daponte
Vogalía: Lucía Díaz Vilariño
Secretaría: Beatriz Rodríguez-Morales López
ResumoO obxectivo principal deste traballo é elaborar unha proposta de solución ao problema do desperdicio de alimentos ou ?Residuos de Alimentos? no sector da hostalería e restauración no territorio español, que é un estado integrante do Pacto Verde da Unión Europea, suxerindo solucións coa implicación directa da educación ambiental e detectando indicadores de sustentabilidade en Galicia.
O foco principal será o proxecto educativo, que se elabora en colaboración con 5 organizacións diferentes de España, Portugal, Noruega, Alemaña e Grecia - ?Redución do desperdicio de alimentos no sector da hostalería mediante o desenvolvemento de novos métodos e enfoques educativos? (Food residuos á base: redución de sobras alimentarias no sector hostaleiro mediante o desenvolvemento de novos métodos e enfoques educativos). Máis adiante no texto ?Desperdicio de alimentos á base?.
Para levar a cabo este proceso debemos realizar os seguintes puntos
● Resumo dos principios xerais da xestión dos alimentos no contexto da economía circular;
● Explicación da importancia da educación ambiental como vía para mellorar o benestar;
● Presentación do proxecto ?Desperdicio de alimentos á base? como unha das solucións ao problema do desperdicio de alimentos;
● Recollida de información no ámbito da hostalería, análise da situación do público obxectivo;
● Descrición das boas prácticas avanzadas nesta materia para mellorar a situación.
A investigación dentro da tese ten o seguinte obxectivo:
● Demostrar como inflúe a produción de alimentos no quecemento global;
● Facer visible a conexión entre o desperdicio alimentario e a economía circular;
● Demostrar tolerancia cos partidos do mercado e cos cidadáns;
● Identificar os problemas do sector da restauración en Galicia;
● Buscar solucións para reducir a media actual do desperdicio alimentario.
Esta tese pretende contribuír á resolución deste enorme problema e para iso
Teremos en conta que o desperdicio alimentario supón unha carga para os sistemas de xestión de residuos, aumenta a inseguridade alimentaria e é un importante contribuínte aos problemas globais de cambio climático, perda de biodiversidade e contaminación.
Volver