Redución do refugallo alimentario como parte da economía circular, a súa relación co benestar e sustentabilidade. A educación ambiental como chave para a solución deste problema
Data de defensa | 15/09/2022 |
Titulación | Máster Universitario en Xestión do Desenvolvemento Sostible |
Centro | Facultade de Ciencias Económicas e Empresariais |
Dirección |
Titoría: Miguel Enrique Rodríguez Méndez |
Tribunal |
Presidencia: María del Rocío Rodríguez Daponte Vogalía: Lucía Díaz Vilariño Secretaría: Beatriz Rodríguez-Morales López |
Resumo | O obxectivo principal deste traballo é elaborar unha proposta de solución ao problema do desperdicio de alimentos ou ?Residuos de Alimentos? no sector da hostalería e restauración no territorio español, que é un estado integrante do Pacto Verde da Unión Europea, suxerindo solucións coa implicación directa da educación ambiental e detectando indicadores de sustentabilidade en Galicia. O foco principal será o proxecto educativo, que se elabora en colaboración con 5 organizacións diferentes de España, Portugal, Noruega, Alemaña e Grecia - ?Redución do desperdicio de alimentos no sector da hostalería mediante o desenvolvemento de novos métodos e enfoques educativos? (Food residuos á base: redución de sobras alimentarias no sector hostaleiro mediante o desenvolvemento de novos métodos e enfoques educativos). Máis adiante no texto ?Desperdicio de alimentos á base?. Para levar a cabo este proceso debemos realizar os seguintes puntos ● Resumo dos principios xerais da xestión dos alimentos no contexto da economía circular; ● Explicación da importancia da educación ambiental como vía para mellorar o benestar; ● Presentación do proxecto ?Desperdicio de alimentos á base? como unha das solucións ao problema do desperdicio de alimentos; ● Recollida de información no ámbito da hostalería, análise da situación do público obxectivo; ● Descrición das boas prácticas avanzadas nesta materia para mellorar a situación. A investigación dentro da tese ten o seguinte obxectivo: ● Demostrar como inflúe a produción de alimentos no quecemento global; ● Facer visible a conexión entre o desperdicio alimentario e a economía circular; ● Demostrar tolerancia cos partidos do mercado e cos cidadáns; ● Identificar os problemas do sector da restauración en Galicia; ● Buscar solucións para reducir a media actual do desperdicio alimentario. Esta tese pretende contribuír á resolución deste enorme problema e para iso Teremos en conta que o desperdicio alimentario supón unha carga para os sistemas de xestión de residuos, aumenta a inseguridade alimentaria e é un importante contribuínte aos problemas globais de cambio climático, perda de biodiversidade e contaminación. |