Cálculo da pegada de carbono do restaurante camping illas Cíes do parque nacional marítimo-terrestre das illas atlánticas de Galicia e proposta de.mellora.
Data de defensa | 15/09/2022 |
Titulación | Máster Universitario en Xestión do Desenvolvemento Sostible |
Centro | Facultade de Ciencias Económicas e Empresariais |
Dirección |
Titoría: María del Pilar Piñeiro García Cotitoría: José Antonio Fernández Bouzas |
Tribunal |
Secretaría: Ana Isabel Dopico Parada Presidencia: Gonzalo Benito Méndez Martínez Vogalía: María José Cabaleiro Casal |
Resumo | Cada día, as consecuencias do cambio climático a nivel global e medioambiental afectan de peor xeito á sociedade, en todas as súas formas posibles. As Illas Cíes, dada a súa condición de arquipélago, sofren diretamente as consecuencias do aumento sostido dos mares, derivado do incremento das emisións de dióxido de carbono e do quecemento global. O obxectivo deste traballo é cuantificar a pegada de carbono do restaurante "Camping Illas Cíes" ubicado no Parque Nacional das Illas Atlánticas. Para iso analízase a situación actual de funcionamiento do restaurante, determínanse as diversas actividades que emiten CO2 en ela para, posteriormente, analizar as medicións das diversas actividades e o seu factor de emisión de CO2 correspondente, para así, implementar as melloras máis axeitadas para diminuír as emisións futuras. Isto permite contar con datos fidedignos de información para contrastala nun futuro, e así tomar as medidas de mitigación máis axeitadas para diminuír a pegada de CO2. Por último, analízase se as diversas accións do restaurante van na dirección dos obxectivos de desenvolvemento sostible e da Axenda 2030. Tamén se verifica se son seguidos os obxectivos das Leis 5/2007 de Parques Nacionais e a Lei 7/2021 do Cambio Climático e Transición Enerxética no restaurante. |