Secretaría Uvigo - Manual de xestión de alertas alimentarias nunha conserveira

Manual de xestión de alertas alimentarias nunha conserveira

Data de defensa14/09/2022
TitulaciónMáster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía de Conservación de Produtos da Pesca
CentroFacultade de Química
Dirección Titoría: Benita Pérez Cid
Cotitoría: Carlos S. Ruiz Blanco
Tribunal Presidencia: María Asunción Longo González
Vogalía: David Alfonso Alonso Baptista de Sousa
Secretaría: Rodrigo González Reboredo
ResumoNos últimos anos, as empresas españolas de conservas de peixe e marisqueo en xeral, e as galegas en particular, aumentaron notablemente as súas exportacións a terceiros. Os grandes países importadores, como Estados Unidos, desenvolveron normativas cada vez máis estritas sobre produtos importados co obxectivo final de garantir a seguridade alimentaria.
O obxectivo deste Traballo Fin de Máster é ampliar o coñecemento sobre que Redes en España e a nivel internacional temos ante unha alerta alimentaria e como responde no noso caso unha empresa conserveira a unha alerta alimentaria
Como en todos os ámbitos da vida, o risco cero non existe e os operadores deben estar preparados para responder con rapidez e eficacia ante situacións nas que a seguridade dos consumidores poida estar en risco e todo isto imos comentar neste proxecto.

A modo de resumo citarei varios apartados que iremos desenvolvendo ao longo deste traballo.

? Como Prepárese para a xestión de alertas
? Coñecer que sistemas de detección e vixilancia son necesarios
? Cando consideramos que podemos estar ante unha alerta alimentaria?
? Identificación e localización do produto afectado
? Xestión interna por parte do operador
? Comunicación con outros operadores
? Cooperación coas autoridades competentes
? O peche da alerta
Para iso, realizarase unha revisión bibliográfica dos sistemas de alerta e, por outra banda, tamén describirei un manual de xestión de alertas sanitarias nunha fábrica de conservas.
Volver