Manual de xestión de alertas alimentarias nunha conserveira
Data de defensa | 14/09/2022 |
Titulación | Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía de Conservación de Produtos da Pesca |
Centro | Facultade de Química |
Dirección |
Titoría: Benita Pérez Cid Cotitoría: Carlos S. Ruiz Blanco |
Tribunal |
Presidencia: María Asunción Longo González Vogalía: David Alfonso Alonso Baptista de Sousa Secretaría: Rodrigo González Reboredo |
Resumo | Nos últimos anos, as empresas españolas de conservas de peixe e marisqueo en xeral, e as galegas en particular, aumentaron notablemente as súas exportacións a terceiros. Os grandes países importadores, como Estados Unidos, desenvolveron normativas cada vez máis estritas sobre produtos importados co obxectivo final de garantir a seguridade alimentaria. O obxectivo deste Traballo Fin de Máster é ampliar o coñecemento sobre que Redes en España e a nivel internacional temos ante unha alerta alimentaria e como responde no noso caso unha empresa conserveira a unha alerta alimentaria Como en todos os ámbitos da vida, o risco cero non existe e os operadores deben estar preparados para responder con rapidez e eficacia ante situacións nas que a seguridade dos consumidores poida estar en risco e todo isto imos comentar neste proxecto. A modo de resumo citarei varios apartados que iremos desenvolvendo ao longo deste traballo. ? Como Prepárese para a xestión de alertas ? Coñecer que sistemas de detección e vixilancia son necesarios ? Cando consideramos que podemos estar ante unha alerta alimentaria? ? Identificación e localización do produto afectado ? Xestión interna por parte do operador ? Comunicación con outros operadores ? Cooperación coas autoridades competentes ? O peche da alerta Para iso, realizarase unha revisión bibliográfica dos sistemas de alerta e, por outra banda, tamén describirei un manual de xestión de alertas sanitarias nunha fábrica de conservas. |