Secretaría Uvigo - Estudo do fraccionamento de residuos da vide mediante a utilización de disolventes verdes

Estudo do fraccionamento de residuos da vide mediante a utilización de disolventes verdes

Data de defensa16/09/2022
TitulaciónGrao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
CentroFacultade de Ciencias
Dirección Cotitoría: Aloia Romaní Pérez
Titoría: Beatriz Gullón Estévez
Tribunal Vogalía: Sidonia Martínez Suárez
Presidencia: Gil Garrote Velasco
Secretaría: Daniel Arenas Lago
Resumo
Durante as actividades vitivinícolas xéranse grandes cantidades de residuos, entre os que destaca a poda da vide (tamén coñecida como sarmientos). Estes residuos se queiman normalmente nos campos xerando substancias tóxicas. Non obstante, debido ao seu contido en celulosa, hemicelulosa e lignina, o sarmiento pode utilizarse como materia prima para a produción sostible de produtos químicos e combustibles. Neste contexto, o obxectivo principal deste traballo foi a avaliación de tratamentos respectuosos co medio ambiente utilizando disolventes verdes (específicamente auga e disolventes eutécticos profundos) para a recuperación integral de residuos das podas da vide seguindo diferentes estratexias de biorefinería.

Palabras clave: biomasa lignocelulósica, biorrefinería, desenvolvemento sostible, valorización de residuos
Volver