Mellora da tolerancia ao etanol mediante adaptación evolutiva de laboratorio dunha cepa de Saccharomyces cerevisiae autóctona da D.O. Rías Baixas
Data de defensa | 15/09/2022 |
Titulación | Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos |
Centro | Facultade de Ciencias |
Dirección |
Titoría: Luís Alfonso Rodríguez López Cotitoría: Álvaro Rodríguez Alonso |
Tribunal |
Secretaría: Julia Carballo Rodríguez Presidencia: María José Pérez Álvarez Vogalía: Beatriz Gullón Estévez |
Resumo | Tras realizar a recuperación, aislamento e verificación da pureza da cepa de lévedo, provocaronse mutacións aleatorias mediante mutaxénese por ultravioleta. Para finalmente descubrir a cepa con maior tolerancia e resistencia ao etanol sen producir maior cantidade de ácido sulfhídrico, realizáronse distintos ensaios nun experimento mediante fermentacións, observando distintos aspectos como a mortalidade dos lévedos, o etanol e o ácido sulfhídrico xerado ou a densidade do mosto. |