Secretaría Uvigo - Mellora da tolerancia ao etanol mediante adaptación evolutiva de laboratorio dunha cepa de Saccharomyces cerevisiae autóctona da D.O. Rías Baixas

Mellora da tolerancia ao etanol mediante adaptación evolutiva de laboratorio dunha cepa de Saccharomyces cerevisiae autóctona da D.O. Rías Baixas

Data de defensa15/09/2022
TitulaciónGrao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
CentroFacultade de Ciencias
Dirección Titoría: Luís Alfonso Rodríguez López
Cotitoría: Álvaro Rodríguez Alonso
Tribunal Secretaría: Julia Carballo Rodríguez
Presidencia: María José Pérez Álvarez
Vogalía: Beatriz Gullón Estévez
ResumoTras realizar a recuperación, aislamento e verificación da pureza da cepa de lévedo, provocaronse mutacións aleatorias mediante mutaxénese por ultravioleta.
Para finalmente descubrir a cepa con maior tolerancia e resistencia ao etanol sen producir maior cantidade de ácido sulfhídrico, realizáronse distintos ensaios nun experimento mediante fermentacións, observando distintos aspectos como a mortalidade dos lévedos, o etanol e o ácido sulfhídrico xerado ou a densidade do mosto.
Volver