Secretaría Uvigo - Variedade Godello,fenoloxía e aerobioloxía nuun viñedo pertencente a DO. O Ribeiro

Variedade Godello,fenoloxía e aerobioloxía nuun viñedo pertencente a DO. O Ribeiro

Data de defensa15/09/2022
TitulaciónGrao en Enxeñaría Agraria
CentroFacultade de Ciencias
Dirección Titoría: Francisco Javier Rodríguez Rajo
Cotitoría: María Fernández González
Tribunal Presidencia: Gil Garrote Velasco
Vogalía: Olga Escuredo Pérez
Secretaría: Beatriz Gullón Estévez
ResumoEn Galicia nos últimos anos o sector vitivinícola acadou unha gran relevancia, concretamente a DO Ribeiro experimentou unha gran evolución. Esta evolución estivo mediada polo coñecemento de diferentes disciplinas científicas como a fenoloxía ou a aerobioloxía.
Os obxectivos que pretendemos acadar neste traballo fin de grao son:
1- Estudar a produción de pole e as súas oscilacións na variedade Godello (2021)
2- Coñecer a fenoloxía da variedade Godello na DO Ribeiro durante a campaña 2020
3- Determinar o contido de pole de Vitis Vinifera na atmosfera do viñedo durante o período de potencial fecundación das flores.
4- Comprobar se os datos aerobiolóxicos, fenolóxicos e as variables de produción de pole se poden utilizar como posibles indicadores para estimar a produción de uva.
Volver