Variedade Godello,fenoloxía e aerobioloxía nuun viñedo pertencente a DO. O Ribeiro
Data de defensa | 15/09/2022 |
Titulación | Grao en Enxeñaría Agraria |
Centro | Facultade de Ciencias |
Dirección |
Titoría: Francisco Javier Rodríguez Rajo Cotitoría: María Fernández González |
Tribunal |
Presidencia: Gil Garrote Velasco Vogalía: Olga Escuredo Pérez Secretaría: Beatriz Gullón Estévez |
Resumo | En Galicia nos últimos anos o sector vitivinícola acadou unha gran relevancia, concretamente a DO Ribeiro experimentou unha gran evolución. Esta evolución estivo mediada polo coñecemento de diferentes disciplinas científicas como a fenoloxía ou a aerobioloxía. Os obxectivos que pretendemos acadar neste traballo fin de grao son: 1- Estudar a produción de pole e as súas oscilacións na variedade Godello (2021) 2- Coñecer a fenoloxía da variedade Godello na DO Ribeiro durante a campaña 2020 3- Determinar o contido de pole de Vitis Vinifera na atmosfera do viñedo durante o período de potencial fecundación das flores. 4- Comprobar se os datos aerobiolóxicos, fenolóxicos e as variables de produción de pole se poden utilizar como posibles indicadores para estimar a produción de uva. |