Cultivos trampa: unha alternativa sostible para o control de pragas.
Data de defensa | 16/09/2021 |
Titulación | Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental |
Centro | Facultade de Ciencias |
Dirección |
Titoría: David Fernández Calviño Cotitoría: Diego Soto Gómez |
Tribunal |
Secretaría: Paula Pérez Rodríguez Presidencia: Francisco Javier Rodríguez Rajo Vogalía: Sandra Rivas Siota |
Resumo | O elevado consumo de insumos e os problemas de contaminación e toxicidade que derivan da produción convencional de produtos agrícolas, fai que na actualidade se realicen e promovan alternativas a este tipo de produción, como a agricultura ecolóxica ou a agroecoloxía. A utilización de productos naturais unida a técnicas culturais son parte das técnicas "limpas" empregadas nestas "novas" tendencias de cultivo. Unha delas son os cultivos trampa, cultivos utilizados para a atracción de pragas ou dos seus inimigos naturais para realizar un control das mesmas. Neste traballo realízase unha revisión bibliográfica dalgúns estudos científicos elaborados respecto diso. Palabras clave: Cultivos trampa, pragas, agricultura ecolóxica, agroecoloxía. |