Secretaría Uvigo - Optimización de procesos productivos e mellora continua nunha planta de elaborados conxelados procedentes do mar.

Optimización de procesos productivos e mellora continua nunha planta de elaborados conxelados procedentes do mar.

Data de defensa21/04/2021
TitulaciónGrao en Enxeñaría en Organización Industrial
CentroEscola de Enxeñaría Industrial
Dirección Titoría: Jesús García Arca
Tribunal Secretaría: Santos Pérez Pereira
Vogalía: José Luis González Cespón
Presidencia: Manuel Doiro Sancho
ResumoO traballo realizarase nunha sala de elaborados dedicada a elaboración de produtos conxelados procedentes do mar. Esta atópase nun momento de cambio e crecemento tras ser comprada por un grupo e afrotar un cambio de modelo de negocio. O seu reto é ser unha empresa competitiva no sector gracias a implantación dunha nova filosofía empresarial baseada na metodoloxía Lean manufacturing e a mellora continua.
En este traballo avanzarase na dixitalización de procesos produtivos instalando un novo sistema de control de produtividades individuais.
Buscarase a optimización de procesos produtivos, que consistirá en estudar de comezo a fin distintos procesos produtivos da empresa elexidos dende un punto de vista estratéxioa para a empresa e implantaranse medidas para reducir as ineficiencias e racionalizar os recursos. Tamén se instauraran medidas que contribuan a mellorar varios procesos de xeito transversal.
Por outro lado, pondrase en marcha un sistema de mellora continua que empregando distintas metodoloxías involucre a toda a plantilla da empresa.
Volver