Aproveitamento de residuos agrícolas para a obtención de xilooligosacáridos a partir de hemicelulosas e disolucións de glucosa a partir de celulosa
Data de defensa | 19/02/2021 |
Titulación | Máster Universitario en Biotecnoloxía Avanzada |
Centro | Facultade de Bioloxía |
Dirección |
Cotitoría: Diana Valverde Pérez Titoría: Sandra Rivas Siota |
Tribunal |
Presidencia: Pedro Pablo Gallego Veigas Vogalía: María Ángeles Sanroman Braga Secretaría: Rosana Simón Vázquez |
Resumo | A poda da vide é un residuo agrícola da industria do viño, de valor moi baixo. Esta está composta por unha heteromatriz formada por celulosa, hemicelulosa e lignina, sendo de interese para as industrias química, alimentaria e farmacéutica. Polo tanto, o uso e revalorización deste material lignocelulósico (MLC) preséntase como unha alternativa sostible aos métodos habituais de eliminación. O obxectivo deste traballo consiste no fraccionamento integral e valorización dos compoñentes sacáridos da poda da vide, centrándose na obtención de oligosacáridos (OS) a partir de hemicelulosas e solucións de glucosa a partir de celulosa. Os resultados demostran que os compoñentes de interese poden separarse selectivamente. Ademais, a tecnoloxía da membrana foi eficiente para a purificación de OS a partir de hemicelulosas e, por outra banda, a hidrólise enzimática da fracción celulósica foi satisfactoria, obtendose solucións ricas en glucosa. |