Plan de internacionalización dunha empresa
Data de defensa | 23/11/2020 |
Titulación | Grao en Comercio |
Centro | Facultade de Comercio |
Dirección |
Titoría: Pablo Cabanelas Lorenzo |
Tribunal |
Titoría: Pablo Cabanelas Lorenzo |
Resumo | O obxectivo do traballo é analizar o plan de internacionalización da empresa Freixenet. A firma catalá consolidase na posición de liderazgo no sector vinícola e, dende a súa creación, tivo en mente o desenvolvemento da marca a nivel internacional. Isto axudou a dotar o seu modelo de negocio de certas vantaxes competitivas que fixeron posible a súa expansión internacional. Despois dunha revisión das teorías centrais da internacionalización e entender as claves da súa estratexia nos factores identificados, utilizanse tres métodos, diagnósticos moi populares na selección dos mercados. Para a análise do macroentorno utilizouse a ferramenta PEST e para a análise do microentorno, o DAFO e tamén as catro forzas de Porter. Nos resultados observouse que Freixenet é unha empresa consolidada internacionalmente, xa que prácticamente está establecida en casi todos os países, pero desenvolvendo unha estratexia de entrada adaptada a cada un deles, a pesar de ser un produto homoxeneo. Neste traballo veremos as estratexias que seguen e como realmente acadaron ter unha marca de prestixio e fama internacional no sector vinícola. Palabras claves: Comercio internacional, Mercado, Política comercial, Oferta e demanda. |